Vin fiert cu anason si scortisoara

de Sylvia in Bauturi, 10 Dec 2010 | 7920 vizualizari

 

Vinul fiert are un farmec aparte iarna, mai ales atunci cand ninge. Are mereu acelasi farmec ca o poveste spusa la gura sobei, din vremuri demult uitate.

 

INGREDIENTE

  •  vin rosu ( se poate face si cu vin alb)  cu un buchet putin fructat  eu am folosit o sticla de Cotes du Rhone,
  • un vas mai adanc.
  • cateva mirodenii si fructe : eu am pus
  • o mandarina taiata bucati, 
  • o jumatate de mar taiat felii,
  • o stea de anason,
  • o lingurita de amestec de ienibahar, coriandru si chimen,
  • o lingurita de piper boabe,
  • 2 batoane de scortisoara 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vin fiert cu anason si scortisoara:

 Se pune vinul si mirodeniile la fiert( optional se poate adauga si o lingura sau doua de zahar) si cand clocoteste se adauga fructele.

  Se lasa sa dea un clocot si se acopera cu un capac .  Se serveste fierbite, este aromat si bun, iti intra parca in suflet. Noi l-am servit cu o salata de iarna cu cartofi, peste afumat, ceapa rosie si masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vin fiert cu anason si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vin fiert