Vegeta de casa

de Criss in Vegan / Raw vegan, 2 Sep 2014 | 9587 vizualizari

 

Azi va propun o metoda simpla, dar care necesita ceva timp si rabdare, de a face vegeta naturala, fara conservanti, coloranti, potentiatori de arome si alte minuni care mai de care mai periculoase si mai cancerigene. Nu sunt absurda si stiu ca e imposibil sa mancam 100% sanatos, dar cel putin merita sa incercam sa eliminam din alimentatia noastra tot ce stim sigur ca e nesanatos. Iar delikatul pe care majoritatea il folosim zilnic e clar ceva cat se poate de nesanatos, mai ales din cauza glutamatului de monosodiu, cel care da gustul acela specific si creeaza dependenta. Cu doi ani in urma am incercat metoda de a face vegeta, sub forma de cuburi pe care le-am congelat. Foarte practica metoda, numai ca de aceasta toate sertarele congelatorului meu sunt pline cu altceva si nu mai am loc. Asa ca am incercat si aceasta metoda, prin uscare. Sigur ca cel mai bine ar fi sa uscam legumele la soare, insa pentru asta e nevoie de mult spatiu deschis, ceea ce mie imi lipseste. Cuptorul e o varianta simpla si la indemana oricui, desi mai neplacuta vara cand e foarte cald....

 

INGREDIENTE

  • -morcovi
  • -patrunjel (radacina si frunze)
  • -telina (radacina si frunze)
  • -ceapa
  • -adei rosu, galben, verde
  • -gulie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vegeta de casa:

(Acestea le-am folosit eu, insa puteti usca orice legume va plac. Ex: varza, dovlecel, conopida, etc. ) Legumele se spala, se curata si radacinoasele se dau pe razatoare. Ceapa se taie solzisori iar ardeii in feliute subtiri. Frunzele se spala si se leaga cu o sfoara si se agata pe un carlig undeva in bucatarie si se lasa sa se usuce in mod natural. In 2-3 zile sunt gata. Legumele astfel pregatite se pun in tava de la aragaz pe hartie de copt si se pun in cuptorul incalzit pe treapta superioara. Se usuca minimum doua ore cu usa cuptorului intredeschisa. Se scot apoi si se lasa peste noapte intr-un loc racoros pana a doua zi. Eu le-am maruntit putin cu o rasnita insa daca nu va deranjeaza puteti sa le lasati ca atare sau sa le maruntit si mai tare. Se pastreaza in borcane de sticla sau in cutii de tabla.  N-am sa va spun ca e la fel de gustos ca si delikatul/vegeta din comert, dar cel putin e 100% natural.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vegeta de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Criss 1

02.09.2014, 14:47

Multumesc!

Rocsi 1

03.09.2014, 10:56

Super!

monik80 1

18.03.2015, 22:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vegeta făcută în casă