Imi place varza murata in fel si chip si am gasit reteta asta intr-o veche revista practic si nu am rezistat sa nu o incerc!
Aluat:
Umplutura:
Aluat:
- pui faina intr-un castron si faci o adancitura in mijloc unde pui sarea si incepi sa framanti cu apa si uleiul pana obti o coca suficient de tare si lasi sa se odihneasca
Umplutura:
- speli varza, o toci marunt, o storci si o calesti in ulei cu putina apa, sare(daca este nevoie) piper si condimente cel putin 30-40 min
- intinzi din aluat o foaie si o tai in patrate cu latura de 10 cm si pui pe fiecare patrat cate o lingura din compozitia de varza di aduci colturile de aluat in mijloc ca la poale-n brau (spacifica in reteta din revista)
- asezi toate placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor la 190C pentru 35-45 min
1
in reteta originala se punea si 1 lingurita zahar si una de faina in varza, dar mie nu-mi place asa...