Varza de Bruxelles gratinata

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2011 | 7705 vizualizari

 

Am facut o cantitate mica deoarece nu am mancat pana acum si nu stiam daca ne place. A iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 250g varza de Bruxelles
  • 50g unt
  • 100g smantana
  • 100g lapte
  • 150g cascaval
  • 1 ou
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles gratinata:

Varza de Bruxelles se curata si se pune la fiert in apa cu sare 15 minute.

Eu am avut varza congelata si am pus-o la fiert asa in apa clocotita si am curatat-o dupa aceea.

Se unge un vas termorezistent cu unt si se pune varza de preferat intr-un singur strat. Se pun bucatele de unt intre ele.

Se amesteca oul cu smantana, laptele si jumatate din cascaval. Se pune sare si piper si se toarna peste varza.

Deasupra se presara restul de cascaval si cateva bucatele de unt.

Se introduce in cuptor 15-20 minute pana se rumeneste.

Se poate servi ca atare sau garnitura si se poate orna cu patrunjel sau marar tocat.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Mihaela11_jo 1

23.02.2011, 00:14

O delicatesa

adasev12 1

23.02.2011, 00:30

nici eu nu am mancat niciodata varza de bruxelles...tre s aincerc neaparat

MotanLaOale 1

23.02.2011, 08:33

Nu o sa regreti

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv din omleta