Varza cu carnati reteta simpla si gustoasa
Aceasta combinatie simpla, dar gustoasa, de varza si carnati, ofera un echilibru placut intre dulcetea varzei si savoarea carnatilor. Fiecare bucatar poate adauga propriul sau twist la aceasta reteta, fie folosind diferite tipuri de carnati, fie adaugand condimente si ierburi aromate pentru a crea un preparat personalizat. Varza cu carnati este o optiune versatila si reconfortanta, perfecta pentru o masa de familie sau pentru a incalzi o zi friguroasa de toamna sau iarna.
Cum se prepara Varza cu carnati reteta simpla si gustoasa
Se taie carnatii in bucati potrivite si se pun la prajit, la foc mic. Se toaca ceapa.Se pune ceapa la prajit in ulei, intr-o cratita care poate rezista la cuptor. Se toaca varza marunt, se presara cu sare, se lasa 15-20 min sa se inmoaie.Cand ceapa este calita si a capatat o culoare aurie, se adauga varza. Se lasa varza pe foc mic, cu capacul pus, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca,punem o cana cu apa. Cand varza este patrunsa, se adauga bulionul, carnatii, condimentele si inca o cana cu apa. Se mai lasa cateva minute pe aragaz, punem dafinul, cimbrul si mararul, dupa care introducem varza in cuptor la o temperatura medie, pt aprox. 30 de min.
Se serveste cu ardei iute, mamaliga si smantana.
Recomandam varza a la Cluj si rata pe varza