Varza cu carnati la oala cu presiune

de Catalina L in Porc, 26 Mar 2015 | 12008 vizualizari

 

Vin si eu cu o reteta de varza cu carnati afumati...... recunosc nu-i asa de buna ca a lui Mihaela :)) dar pe vremea asta rece a fost foarte buna

 

INGREDIENTE

  • 1 varză
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapa mica
  • 4 carnati afumati -400 g
  • 5 cartofi mijlocii
  • 1 morcov
  • 1 mic borcan cu sos de roșii ( sos facut de casă in cazul meu -vezi reteta sau roșii intregi in conserva sau 4 rosii proaspete)
  • 40cl de apa
  • cimbru, dafin
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu carnati la oala cu presiune:

Indepartam foile de deasupra verzei, o taiem in doua si ii indepartam cotorul.

O tocam marunt si o punem intr-un vas incapator, unde o frecam cu putina sare.

Eu am tocat-o cu robotul Kitchenaid - a iesit foarte fina, un pic prea pentru gustul meu dar ok pentru baietii mei un pic mofturosi :)).

Curatam cartofii si-i taiem in 4. Curatam si radem morcovul. Curatam si taiem marunt ceapa.

In oala cu presiune punem uleiul la-ncalzit, rumenim carnatii, adaugam ceapa, cartofii taiati in 4, prajim 5 minute.

Adaugam varza si morcovul si revenim inca 5 minute.

Punem sosul de rosii de casa si apa.

Adaugam ierburile, sarea si piperul. Amestecam.

Inchidem oala si punem la fiert pentru 30 de minute.

Se serveste fierbine cu mamaliga.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carnati la oala cu presiune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]