Sunt tare mandra de mine , am un banut la averea mea de pe BUCATARAS si ptr ca mi-a venit factura de la net , am zis sa mai postez ceva , poate strang de-o factura ... asa c-am mers la butoiul cu varza acra ( surpriza facuta de sotul meu cat a stat pe dreapta , dupa nefacuta cu ,, buburuza " mea , cand a zis ca-i mai simplu sa ,,zboare" pe sosea decat in aer ... saracu' , ce-a mai suferit ) .
O reteta delicioasa , dar dichisita pe care o stiu toti bucatarasii .
Se curata ceapa si se taie pestisori , morcovul curatat se da pe razatoarea mica si se pun la calit intr-o tigaie teflon ( eu utilizez tigaia mare de la Amway , sa nu stau cu ochii pe ea , sa nu se prinda ) timp de 15 minute . Varza se taie fasiute si se adauga in cratita , si se caleste si ea pana se inmoaie , cand se adauga cimbrul , piperul si sucul de rosii . Se pregateste un vas termorezistent si se ,,tapeteaza " cu fasiute de ,, porcarii " , se adauga jumatate din varza inmuiata , continundu-se cu inca un rand de afumaturi , se adauga si restul de varza , totul terminandu-se cu o plapumioara de carnuri , i se aseaza si capacul si se da la cuptorul preincalzit pana cand prinde o culoare placuta ochiului , la o temperatura de 170 de grade .
Intre timp se pregateste si o mamaliga , bolul cu smantana ( noi n-am adaugat , stam si asa f bine cu colesterolul )si ardeiul iute de la otet .