Valdostana de pui cu risotto

de nico15 in Pui, 25 Dec 2011 | 4606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata piept de pui
  • 2-3 felii de sunca de pui
  • 2-3 felii de cascaval(branza topita)
  • sare,
  • piper
  • 4-5 rosii uscate
  • suc de rosii
  • 2 cepe
  • 1 sfecla mica
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei galben
  • ½ ardei verde
  • 1 ceasca de vin alb sec
  • 100-150 g de orez supa de pui(stoc)
  • 5 cubulete de unt
  • 50-70 g de parmezan Grana Padano
  • sare,
  • piper,
  • ulei  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Valdostana de pui cu risotto:

Se pune sfecla la copt, pana este facuta 1-1 ½ ora dupa care se-ncearca daca mai trebuie se mai lasa, daca este facuta se scoate, se curata, se blendeaza si se lasa in asteptare.

Se ia pieptul de pui de pune folie de plastic si se va trece la aplatizarea lui, dupa care intr-o tigaie vom pune 1-2 cuburi de unt si vom praji pieptul de pui pe ambele parti cat sa prinda culoare dupa care ne apucam sa montam preparatul pe care il vom da la cuptor

Aranjam dupa cum urmeaza: pieptul de pui, peste care adaugam sunca, rosiile uscate la soare in ulei, cascavalul si se da la cuptor aproximativ 15-20 de minute. Dupa primele 7-8 minute adaugam si sucul de rosii si dam din nou la cuptor.

In acest timp pregatim rissoto dupa cum urmeaza: punem intr-o tigaiei unt si ulei,  taiem cepele fin, dupa ce s-a sotat ceapa adaugam sfecla pe care am blendat-o, adaugam ardeii taiati cubulete mici, dupa ce s-au calit legumele se adauga orezul se lasa cat sa prinda si orezul  gustul legumelor si adaugam vinul alb sec.

Lasam sa fiarba pana se evapora si adaugam 1-2 polonice de supa de pui(proportia trebuie sa fie de 1 la 3, o parte orez 3 de lichid in care fierbe), saram si piperam si lasam sa fiarba. Dupa ce supa a fost incorporata, aproape de sfarsit adaugam si parmezanul si mai lasam 2-3 minute.

Pregatim si sosul, adaugam un cub de un, tocam fin rosii uscate si 30 ml de vin, saram si lasam sa fiarba si sa le lege sosul nostru.

Montam preparatul in farfurie ca in imaginile alaturate, putem servi cu sos sau fara depinde de dumneavoastra.

Pofta Buna 

Daca ti-a placut reteta noastra "Valdostana de pui cu risotto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pollo alla Valdostana