Copiilor nu le plac legumele ? Iata o reteteta ideala pentru a-i face sa manance.
In loc de morcovi, puteti pune orice alta leguma redusa in piure: spanac, conopida, brocoli, mazare, telina etc.- vezi reteta mea cu brocoli si sunca aici.
Curatati si fierbeti morcovii intregi. Lasati-i sa se raceasca si reduceti-i in piure.
Adaugati branza topita, sare, piper si amestecati.
Diluati drojdia in laptele caldut, amestecati si lasati 10 minute.
Amestecati faina, ouale si sarea.
Adaugati drojdia rezervata si apoi untul topit si racit.
Amestecati, acoperiti si lasati sa se odihneasca timp de 2 ore.
Dupa 2 ore, adaugam in compozitie piureul de morcovi, carnea de pui taiata bucatele, ardeiul verde, cascavalul ras și boia de ardei.
Se amestecă bine. Se incalzeste aparatul de vafe si se pun 1-2 linguri din compozitie pe fiecare placa.
Se închide și se lasa aproximativ 5 minute.
Verificati si, cand sunt bine rumenite, le scoateti si repetati operatia.
Se servesc fierbinti, însoțite de o salată verde.
Sunt delicioase, se simte foarte ușor gustul de morcov.
Puteti să le încălziti apoi la cuptor, devin foarte crocante.
Pofta Buna !
1
Puteti să le încălziti apoi la cuptor, devin foarte crocante.