Cred c-am mai spus-o , DATORITA ei sunt aici (sa zic si din cauza ?) , datorita ei va cunosc pe voi si comunitatea BUCATARAS .
Cate planuri mi-am facut , cand am aflat ca va fi la doi pasi de mine , am zis gata , o intalnesc ... si mi-am facut planuri , planuri , l-am pus in priza si pe sotul meu , pe Adina-mitinita , am pus-o si pe ea in blok-starturi ... pffffffffffffffffffffff , dar n-a fost sa fie .Doar stiu ca de cate ori imi fac planuri pe care le si vizualizez , nu se realizeaza . Si ma gandeam , era dupa aniversarea ei , merg sa intampin fata cum se cuvine ... dar zarind-o dimineata pi ici-sa , am zis s-o intampin un pic altfel . Ptr azi aveam in gand sa pun de-o praji cu mere , dar era prea mult ... cald , cuptor ... asa ca m-am reorientat . In dulapuri , camara si frigider n-am gasit decat asa ceva ... iar rezultatul , un dulce racoros si frucat ptr DIACONTA-CLAUDIA mea draga . Poza-n sectiune n-am , ca doar nu puteam sa i-l ofer inceput , ziceti si voi ....
Chiar si numai virtual , ti-l ofer cu toata prietenia si din inima mea mare (am un pic tensiunea marita , de la emotii) .
........................ si tot imi fac planuri ca te voi intalni ..........................
Iaurtul se desface bine si se adauga fructoza (sa nu faci si tu diabet) , sau cateva linguri de zahar , in functie de cat va place de dulce . Intr-un vas se hidrateaza gelatina in apa (400ml) , dupa care se pune pe baie marine , pana la topire (eu infierbant apa intr-un vas inalt , dupa care opresc focul , asez pe el bolul cu gelatina si amestec bine , avand grija ca baza bolului sa nu atinga suprafata apei fierbinti , ptr ca gelatina sa nu-si piarda proprietatile) si se lasa la racit . In acest timp se curata piersicile de coaja si samburi si se feliaza subtire . Cand gelatina s-a racit , se adauga in amestecul de iaurt , tot acum adaugandu-se si esenta de vanilie si fructele . Dam la frigider , doar cat facem un siropel din apa , fructoza si esenta de portocala , ptr piscoturi . Intr-o tava inalta (eu am utilizat de staniol) , se aseaza primul strat de Savoiardi putin insiropate , peste care am turnat 1/2 din crema de iaurt , urmand un alt strat de piscoturi , ultimul fiind de crema .Am incercat s-o ,,decorez" cu felii de kiwi si piersica ... Se da la rece ptr cateva ore , daca rezistati .
Atat am putut realiza ptr tine , draga CLAUDIA si sper sa-ti si placa .