Turte

de Julie in Piine, 18 Mar 2011 | 15028 vizualizari

 

Ti-e dor de mirosul de turte calde, umflate, rotunde,minunate, asa cum cocea pe plita bunica sau mama? Vrei sa simti din nou mirosul imbietor in toata casa? Nu-ti ramane decat sa intri in bucatarie si sa te pui pe framantat! Daca nu ai curajul necesar...dar vrei sa-ti satisfaci totusi pofta...iata un motiv destul de bun sa-ti bucuri bunica sau mama cu o vizita. Ia-ti o zi libera si petrece-o in mirosurile copilariei,depanand amintiri alaturi de fiintele dragi. Ce poate fi mai placut? Ce zici? Ti-am facut pofta de bucatarit sau de o vizita? :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 300 ml apa calduta, 
  • 15 g drojdie proaspata,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 3 linguri ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte:

Faina se cerne  intr-un bol; se face o adancitura in mijloc si se adauga sarea, uleiul si drojdia dizolvata in putina apa. In continuare se adauga restul de apa, putin cate putin si se framanta aluatul pana cand se desprinde de pe maini. Se lasa la dospit aprox. o ora, in loc cald. Se dau forma turtelor si se coc pe aragaz ,intr-o tigaie antiaderenta din teflon. Pentru un gust mai bogat ,turtele se pot umple cu branza rasa.
Pur si simplu minunate! Nu ai cum sa refuzi asa ceva!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte la tigaie cu branza si ceapa verde