Turta dulce este o reteta clasica de sarbatori....ati incercat cu piure de dovleac ?
O bunatate parfumata, pufoasa si delicioasa.....
Am folosit piure de dovleac proaspat (pregatit o zi inainte).
L-am taiat bucăți, fiert in apa si apoi l-am mixat.
Frecati untul cu mierea, se adauga vanilia, condimentele, sarea și treptat ouăle.
Adaugam piureul de dovleac, si amestecăm bine.
Se toarnă făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu (stinse) se amestecă bine.
Folosiți un mixer/blender pentru a amesteca totul bine dacă este necesar.
La urmă, se adaugă alunele .Se toarnă compozitia in forma unsa.
Coaceți timp de aproximativ 40 de minute in cuptorul incins la 180°C.
Puteti s-o glazurati ( zahar pudra+suc de lamaie).
Un deliciu.....
Pofta Buna !!!!
1
piureul de dovleac pregatiti-l cu o zi inainte si pastrati-l la frigider