Turta dulce

de Poliana in Prajituri, 20 Dec 2012 | 7354 vizualizari

 

Cine nu iubeste turta dulce? Fie ea pufoasa sau nu, mereu atrage degustatori :) Eu va aduc o reteta buna, testata...si mult apreciata de juniorul casei

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 250 gr miere
  • 100 gr zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf nuscoara rasa
  • 1 praf cardamon
  • 1 steluta anason
  • 1 lingura cacao
  • 100 gr unt
  • 550 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Decor
  • 1 albus
  • 250 gr zahar pudra
  • 2-3 picaturi suc de lamaie
  • bomboane colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Zaharul impreuna cu mierea se pun pe foc, se adauga scortisoara, nuscoara, cardamonul, steluta de anason, untul si cacaoa si se lasa pe foc pana cand compozitia devine omogena, iar zaharul si untul sunt complet topite. Se ia amestecul de pe foc, se scoate steluta de anason si se lasa deoparte timp de 3-4 minute. Oul se bate usor apoi se incorporeaza in amestecul cu miere. 

Faina se cerne impreuna cu sarea si praful de copt iar in centru se face o adancitura in care se pune compozitia lichida si se incepe framantarea. Vom obtine un aluat omogen , poate usor lipicios, deci sa nu va ingrijorsati daca nu se desprinde foarte usor de pe mana, lasati-l asa. Invelim aluatual in folie alimentara si-l dam la rece peste noapte. Poate fi lasat in frigider chiar si 2-3 zile.

Impartim aluatul in doua si intindem cate o foaie din fiecare bucata, sa nu fie foarte subtire ( cca. 0,5 - 0.7 mm grosime ) apoi decupam aluatul cu formele dorite. Eu am folosit inimioare, stelute si clopotei - asa ceva am avut in casa. 

Pregatim tava de la aragaz cu hartie de copt, preincalzim cuptorul la 180 de grade. Transferam turta in tava si o coacem timp de 7-8 minute pana inainte ca ea sa-si schimbe culoarea. Scoatem tava din cuptor, lasam turta 2-3 minute in tava (fiind destul de moale) apoi o transferam cu grija pe un gratar la racit.

Pentru ornat batem spuma tare un albus de ou cu un praf de sare si 2-3 picaturi de zeama de lamaie. Adaugam zaharul pudra cate o lingura o data si mixam bine dupa fiecare adaugare. Trebuie sa obtinem o glazura cremoasa, care poate fi modelata cu usurinta, fara a-si pierde forma. Daca este cazul adaugati mai mult zahar. 

Decoram fiecare turta dulce cu glazura si bilute colorate de zahar. Eu am avut insipratie si nu prea, insa avand in vedere ca e prima mea experienta atat in ce priveste turta dulce cat si glazura de zahar sunt multumita de rezultat :P Am spart gheata, am trecut de ce a fost mai greu, de acum incolo pot sa ma joc cu formele si decorul mult mai degajata :))

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri umplute cu nuca de cocos