pentru glazura alba:
Caramelizam 200 g zahar, stingem cu apa si lasam sa fiarba putin apoi punem siropul la racit.
Cele 3 galbenusuri,bicarbonatul de amoniu stins in lapte,zaharul scortisoara si untura se amesteca, se adauga si siropul rece ,omogenizam bine.
Adaugam treptat faina pana obtinem un aluat potrivit de moale ca sa poata fi framantat.
Invelim aluatul obtinut in folie alimentara si lasam la frigider peste noapte.A doua zi, pentru ca este un aluat greu de lucrat, rupem bucati din el pe care le intindem si decupam in formele dorite.Punem formele in tava unsa cu ulei in cuptor la foc mic 5-8 minute.
Cand sunt gata trebuie sa fie putin aurii.Pt.glazura batem albusurile spuma, adaugam treptat zaharul, amestecam cu cel vanilat si batem pana obtinem o glazura tare.
Decoram turtele cu glazura alba si ornam dupa placul fiecaruia.
Cand se racesc turtele se intaresc putin dar se vor inmuia in cateva ore.
Le pastram intr-un vas acoperit dupa ce s-au uscat.