Turta cu branza

de Teobucatar in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2011 | 5402 vizualizari

 

Cand aveti nevoie de ceva de "rontait" la un film iar chipsurile (total nesanatoase) nu va mai incanta iata o reteta destul de simpla dar deosebit de gustoasa ...

 

INGREDIENTE

  • 1 cubulet drojdie,
  • un virf cutit de sare,
  • 1/2 lingurita zahar,
  •  4 linguri de ulei,
  • 250 ml apa calduta,
  • 1 ou,
  • faina cat cuprinde,
  • branza sarata,
  • chimen.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta cu branza:

1.Pentru aluat se amesteca ingredientele intr-un castron si se adauga faina astfel incit sa rezulte un aluat moale, pe care il batem 2-3 min cu mina.Din acest aluat vor rezulta 3 blaturi medii,adica vorbim de o tava rotunda de 25-30 cm diametru.Dupa ce s-a dospit ,aluatul se intinde cu miinile unse cu ulei in tava si se incearca sa fie cit mai subtire (va mai creste putin si in cuptor).
2. Se rade branza sarata deasupra, se pliaza in doua si se da din nou forma tavii. Deasupra presarati semintele de chimen dupa ce ati udat-o cu putina apa.Turtita trebuie sa aiba grosimea de max. un deget.Combinatia de branza si chimen iese fantastica pe acest aluat.Merita sa o incercati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]