Turta cu branza

de Teobucatar in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2011 | 4444 vizualizari

 

Cand aveti nevoie de ceva de "rontait" la un film iar chipsurile (total nesanatoase) nu va mai incanta iata o reteta destul de simpla dar deosebit de gustoasa ...

 

INGREDIENTE

  • 1 cubulet drojdie,
  • un virf cutit de sare,
  • 1/2 lingurita zahar,
  •  4 linguri de ulei,
  • 250 ml apa calduta,
  • 1 ou,
  • faina cat cuprinde,
  • branza sarata,
  • chimen.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta cu branza:

1.Pentru aluat se amesteca ingredientele intr-un castron si se adauga faina astfel incit sa rezulte un aluat moale, pe care il batem 2-3 min cu mina.Din acest aluat vor rezulta 3 blaturi medii,adica vorbim de o tava rotunda de 25-30 cm diametru.Dupa ce s-a dospit ,aluatul se intinde cu miinile unse cu ulei in tava si se incearca sa fie cit mai subtire (va mai creste putin si in cuptor).
2. Se rade branza sarata deasupra, se pliaza in doua si se da din nou forma tavii. Deasupra presarati semintele de chimen dupa ce ati udat-o cu putina apa.Turtita trebuie sa aiba grosimea de max. un deget.Combinatia de branza si chimen iese fantastica pe acest aluat.Merita sa o incercati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta "Bucuria culorilor"