Aceste trufe din ciocolată sunt un adevărat deliciu, iar fulgii de chilli le conferă o căldură aparte
Ciocolata cu lapte se topeşte la bain-marie împreună cu 100 de grame de ciocolată pură, laptele condensat și semințele păstăii de vanilie, având grijă ca fundul vasului în care se face bain-marie să nu atingă apa. Se amestecă continuu până când ciocolata s-a topit complet, iar amestecul este vâscos. Se acoperă vasul cu folie alimentară și se lasă la frigider 2 ore.
După expirarea timpului, cu o linguriță (am folosit una pentru măsurat ceai) se ia din amestec și se formează între palme biluțe de mărimea dorită. Se așează pe o farfurie și se mai lasă la frigider. În timp ce trufele sunt la frigider, se topesc cele 100 de grame de ciocolată pură rămase, tot la bain-marie. Pentru ca învelișul de ciocolată să fie crocant și pentru a rezista mai mult la temperatura camerei, ciocolata se temperează. O treime din ciocolata topită se răstoară pe o suprafață curată și uscată din aluminiu și se întinde până se îngroașă cu ajutorul unui șpaclu pentru ciocolată. Se pune ciocolata înapoi în vas și se amestecă până la omogenizare.
Se ia fiecare trufă și se învelește în ciocolată folosind o furculiță și se așează înapoi pe farfurie. Cât ciocolata este încă umedă se presară fulgii de chilli. Se lasă la frigider până în momentul servirii.
P.S. Pentru că mi-a mai rămas puțină ciocolată, am pus-o într-un con confecționat din hârtie de copt și am creat acel mic grătărel din ciocolată.
1
Puteți înlocui fulgii de chilli cu sare roz de Himalaya.