Aceste chipsuri de casa sunt facute de „el”, de aceea veti vedea maini de barbat prin poze. Retetele de pe internet pe care le-am gasit erau fie numai ca faina de porumb, fie numai cu grau, el le-a amestecat si au iesit tare bune. La mama lor acasa, se fac numai cu faina de porumb, insa e diferita de a noastra si e alba. Asa ca daca veti incerca numai cu porumb, e foarte posibil sa nu puteti intinde deloc aluatul. Si ca sa fie mai sanatoase, le-a facut la cuptor. Numai bune de rontait simple sau cu ce sos dip va place!
Pasul 1: Intr-un vas adanc se amesteca fainile cu sarea, se pune untul si se adauga putina apa si amestecam. Se tot adauga apa, pana aluatul va fi ca cel de paste/taitei. Apoi se rup bilute de aluat, se pun pe masa pudrata cu faina si se intind bine in foi foarte subtiri (cum cum sunt chpisurile).
Pasul 2: Apoi foile de aluat se coc pe ambele parti intr-o tigaie de teflon, fara ulei. Ies cam vreo 4 foi pe care le vom taia triunghiuri. In aceeasi tigaie in care am copt foile, am pus putin ulei si condiment “chili con carne” (puteti pune si chili simplu sau usturoi pudra, cum va place). Am trecut triungiurile de tortilla prin acest ulei condimentat si le-am uns bine pe ambele parti. Apoi le-am asezat intr-un singur strat pe foaie de copt, intr-o tava mare. Le-am dat la cuptorul incins si le-am copt cam 6 minute. Dupa care le-am intors pe partea cealalta si le-am mai copt 4 minute. Noi le-am facut in 2 ture.