Tortellini in sos verde de spanac

de mihaelar63 in Tortellini, 15 Mai 2020 | 2753 vizualizari

 

   Nu am preparat de vreo doua-trei saptamani paste . Mi-am amintit de marea mea dragoste -tortellini . Cred ca v-am mai spus ca imi place consistenta lor asemantoare cu a pastelor preparate in casa . Daca este primavara se cere o reteta cu verdeata multa. Cam invatat  eu cum sunt retele astea  cu specific Italia . Pentru ca-mi plac deja stiu cum se prepara . Pentru orice eventualitate am mai verificat  la mama lor acasa retetele . Se pare ca gandesc italieneste : chiar asa   erau si la italieni  :))) Doar ca  zgarcitii puneau mai putina sunculita :))) Deci doamnelor si domnilor : ,, Tortellini in salsa di spinaci verdi "!!!!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tortelini umpluti cu prosciuto
  • 500 gr spanac verde
  • 100 sunculita taraneasca
  • 100 ml ulei masline
  • 100 ml smantana
  • 50 gr branza Gran Padana -sau parmezan -pentru razuit
  • 2 fire usturoi verde
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini in sos verde de spanac:

  1.  Spanacul se spala si se fierbe in putina apa cu sare . Scurgeti de apa .
  2. Tocati spanacul dupa ce s-a racit usor cu ajutorul robotului .
  3. Sunculita taraneasca se taie fasii si se prajeste in tigaia cu putin ulei  pana devine trandafirie si usor crocanta .
  4. Scoateti cu o paleta cu gauri sunculita din tigaie si continuati in uleiul cu gust bun  prepararea sosului de spanac .
  5. In  uleiul  fierbinte si se pune usturoiul verde maruntit . Deasupra se toarna spanacul tocat si smantana .
  6. Condimentati sosul de spanac cu nucsoara .
  7. Fierbeti tortelini in apa cu sare respectand indicatiile de pe ambalaj .
  8. Se scot tortellini din apa in care au fiert si se pun in sosul de spanac .
  9. Daca va pare sosul prea gros ,se poate dilua cu putina apa in care au fiert pastele .
  10.  In fiecare farfurie razuiti pe fund branza , distribuiti tortellinii in sos verde . Razuiti  din nou  pe deasupra branza si presarati sunculita crocanta .
  11.  Serviti bunatatea de tortellini in sos verde cat este calda .

TIPS-URI

1

Farfuriile trebue sa fie calde . Razuiti pe fundul farfuriei branza care va da sosului un plus de cremozitate . Branza razuita pe deasupra este de alta consistenta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini in sos verde de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

17.05.2020, 21:09

Ma bag la o portie, sa vad cum e!

mihaelar63 1

17.05.2020, 21:31

Mireluta ,este prea buna !!! Prea ca la Mihaela )

dantes 1

22.05.2020, 10:49

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu sunca, smantana si cașcaval