Tortellini de casa cu varza si sos de rosii

de Brindusa in Mancaruri de post, 3 Dec 2011 | 5521 vizualizari

 

Penntru ca azi boss (parca el era) propunea sa facem paste, eu ca o fata ascultatoare m-am conformat. Nu sunt ele chiar dupa reteta italieneasca, pentru ca am vrut sa fie de post. Sunt asa, un fel de taietei cu varza mai fancy :P

 

INGREDIENTE

Pentru tortellini:

  • 200 g faina
  • 50- 100 ml apa
  • 100 ml ulei de porumb
  • 300 g varza
  • sare, piper

Pentru sos:

  • 400 ml suc de rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1 lingura patrunjel tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini de casa cu varza si sos de rosii:

Mai intai se pregateste coca de paste, Se framanta faina cu apa, pana ce se formeaza o coca satinata si elastica. Daca coca e prea uscata, adauga putina apa. Acopera coca cu o folie de plastic si las-o 20 minute la odihnit, in bucatarie.

In timpul acesta pregateste umplutura. Pune varza intr-un robot si tai-o foarte mic. Incalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste varza. Pune sare dupa gust si piper mai mult, ca sa fie putin picanta. Lasa la racit.

Imparte coca in 2 bucati. Pe una o lucrezi, iar pe cealalta o lasi in folie. Intinde coca fie cu sucitorul, fie cu masina de paste. Eu am folosit masina, asa ca asta o sa va povestesc.

Pune masina de paste la dimensiunea cea mai mare 7. Trece coca prin ea. Indoaie coca si mai trece-o o data. Repeta de inca 3 ori. 

Trece coca prin dimensiunea 5, apoi 3, apoi 1. Intinde-o pe masa. Cu ajutorul unei rotite zimtate tai-o in patrate cu latura de 7 cm. Puteti taia si patrate mai mici, dar sunt greu de manevrat,

In mijlocul fiecarui patrat pune putina umplutura Indoaie patratele pe diagonala, astfel incat sa formeze triunghiuri. Apasa bine marginile, ca sa se lipeasca.

Indoaie triunghiul pe jumatate, astfel incat varful sa fie peste baza

Pune degetul mic de la mana stanga in mijloc si uneste cele 2 parti mai lungi, facand un mic nod care securizeaza tortellini ca sa nu se desfaca

Aranjeaza putin tortellini, incat sa aibe o gaura in mijloc si varful sa fie putin lasat pe spate

Pune pastele astfel formate pe o tava acoperita cu hartie pergament, ca sa se usuce. Cand ai terminat toata pasta, intinde-o in acelasi mod si pe a doua. Lasa tortellini sa se usuce cateva ore.

Pune la fiert 4 litri de apa, cu putina sare. Cand fierbe, pune tortellini inauntru si lasa la fiert cam 7 minute, pana sunt fierte al dente. Din cand in cand verifica sa nu se fi fiert prea tare. Scurge pastele.

Pentru sos incalzeste sucul de rosii si amesteca-l cu sare, piper si nucsoara dupa gust. In final pune uleiul de masline, patrunjelul si ia-l de pe foc.

Intr-un castron pune o portie de tortellini, toarna niste sos si presara cu patrunjel proaspat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini de casa cu varza si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Lau 1

04.12.2011, 16:26

place

mihaelar63 1

05.12.2011, 15:13

Foarte bune
Felicitari pentru rabdarea la preparaea in casa de tortellini
Dar frumos stii tu sa invarti pe deget .... tortellinii. Super

Brindusa 1

05.12.2011, 17:08

Daaa Mihaela. sunt experta la invartitul pe deget Mersic.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tortellini cu sos de rosii si mozzarella