Tort Tiramisu reţeta cu ciocolata

de laylalala in Torturi, 12 Mar 2010 | 7636 vizualizari

 

Plecand de la Tiramisu reţeta originală, am obtinut un tort tiramisu excelent!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 250 gr zahar
  • 6 oua, separate
  • 210 gr faina
  • 40 gr praf de cappuccino
  • 1 ½  plic praf de copt
  • 50 gr ciocolata cu rom, topita
  • 25 ml cafea
  • Pentru crema
  • 100 ml cafea
  • 50 ml lichior de ciocolata
  • 250 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 pliculete zahar vanilat Bourbon
  • 50 gr ciocolata cu rom, taiata bucatele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu reţeta cu ciocolata:

Tort Tiramisu reţeta cu ciocolata

Pentru blat, incalzeste cuptorul la 180⁰C si unge cu unt apoi tapeteaza cu faina 2 tavi rotunde.
Intr-un vas, bate untul cu zaharul si 6 galbenusri, ciocolata topita si cafeaua.Adauga faina, praful de cappuccino si praful de copt si amesteca.Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in amestecul cu unt.Imparte compozitia obtinuta in cele 2 tavi si da-o la copt 20-30 minute pana cand a crescut si la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca apoi taie fiecare blat in jumatate pe orizontala.

Insiropeaza blaturile cu 100 ml cafea.

Pentru crema, bate frisca pana cand se intareste usor apoi adauga zaharul vanilat si amesteca.Adauga branza mascarpone si lichiorul de ciocolata si amesteca.Inglobeaza apoi bucatelele de ciocolata.

Pentru asamblare, aseaza un blat insiropat pe o farfurie.Unge blatul cu ¼ din crema si aseaza deasupra un alt blat insiropat.Repeta procedura cu blaturile si crema ramasa astfel incat ultimul strat sa fie unul de crema.Da tortul la rece cel putin 1 ora apoi serveste-l.

*Eu l-am facut pentru a-l da cuiva de 8 martie asa ca l-am decorat cu fondant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu reţeta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de cioco-ness