Tort San Valentino

de yaya67 in Torturi, 18 Feb 2013 | 5516 vizualizari

 

Tortuletul nostru pentru ziua indragostitilor...

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat

  • 7 oua
  • un praf sare,
  • 7 linguri zahar,
  • 5 linguri cu varf faina
  • 3 linguri rase cacao
  • 3 linguri ulei,
  • esenta rom.

Crema chantilly

  • 500ml lapte,
  • 130 gr zahar,
  • 60 gr faina
  • esenta vanilie,
  • 3 galbenusuri,200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort San Valentino:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu praful de sare,se adauga apoi 3 linguri zahar din cele sapte linguri,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa si se adauga peste albusuri amestecand lejer de jos in sus,apoi se adauga pe rand faina si cacao si la sfarsit uleiul.

Se coaca in forma tapetata cu ulei si faina ,cand blatul e race se taie in trei.

Se pune laptele la fiert,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina se adauga putin cate putin lapte fierbinte apoi se pune totul pe foc amestecand continuu,cand incepe sa fiarba se mai lasa circa 2 minute pe foc,se lasa apoi la racit ,intre timp se mixeaza frisca ,cand crema e rece se adauga frisca si esenta de vanilie.Siropul pentru blat am facut dupa gustul meu un sirop din zahar ,apa ,coaja rasa de lamaie si esenta vanilie.
L-am decorat cu pasta de zahar pe care am cumparat-o de data asta,inaite de a pune pasta de zahar pe tort se pune pe tort un strat subtire de crema de unt,(cantitati egale de unt cu zahar pudra mixate si un pic de vanilie) sau un strat subtire de gem ca sa se lipeasca bine pasta de zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort San Valentino" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

yaya67 1

19.02.2013, 11:07

bine v-am gasit,o iau incet,incet si sper sa am timp mult sa stau cu voi...o zi buna

adry88 1

17.03.2013, 22:22

Bya Ralu 1

19.03.2013, 01:07

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata, vanilie si fructe