Tortuletul nostru pentru ziua indragostitilor...
Ingrediente blat
Crema chantilly
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu praful de sare,se adauga apoi 3 linguri zahar din cele sapte linguri,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa si se adauga peste albusuri amestecand lejer de jos in sus,apoi se adauga pe rand faina si cacao si la sfarsit uleiul.
Se coaca in forma tapetata cu ulei si faina ,cand blatul e race se taie in trei.
Se pune laptele la fiert,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina se adauga putin cate putin lapte fierbinte apoi se pune totul pe foc amestecand continuu,cand incepe sa fiarba se mai lasa circa 2 minute pe foc,se lasa apoi la racit ,intre timp se mixeaza frisca ,cand crema e rece se adauga frisca si esenta de vanilie.Siropul pentru blat am facut dupa gustul meu un sirop din zahar ,apa ,coaja rasa de lamaie si esenta vanilie.
L-am decorat cu pasta de zahar pe care am cumparat-o de data asta,inaite de a pune pasta de zahar pe tort se pune pe tort un strat subtire de crema de unt,(cantitati egale de unt cu zahar pudra mixate si un pic de vanilie) sau un strat subtire de gem ca sa se lipeasca bine pasta de zahar.