Tort San Valentino

de yaya67 in Torturi, 18 Feb 2013 | 5395 vizualizari

 

Tortuletul nostru pentru ziua indragostitilor...

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat

  • 7 oua
  • un praf sare,
  • 7 linguri zahar,
  • 5 linguri cu varf faina
  • 3 linguri rase cacao
  • 3 linguri ulei,
  • esenta rom.

Crema chantilly

  • 500ml lapte,
  • 130 gr zahar,
  • 60 gr faina
  • esenta vanilie,
  • 3 galbenusuri,200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort San Valentino:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu praful de sare,se adauga apoi 3 linguri zahar din cele sapte linguri,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa si se adauga peste albusuri amestecand lejer de jos in sus,apoi se adauga pe rand faina si cacao si la sfarsit uleiul.

Se coaca in forma tapetata cu ulei si faina ,cand blatul e race se taie in trei.

Se pune laptele la fiert,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina se adauga putin cate putin lapte fierbinte apoi se pune totul pe foc amestecand continuu,cand incepe sa fiarba se mai lasa circa 2 minute pe foc,se lasa apoi la racit ,intre timp se mixeaza frisca ,cand crema e rece se adauga frisca si esenta de vanilie.Siropul pentru blat am facut dupa gustul meu un sirop din zahar ,apa ,coaja rasa de lamaie si esenta vanilie.
L-am decorat cu pasta de zahar pe care am cumparat-o de data asta,inaite de a pune pasta de zahar pe tort se pune pe tort un strat subtire de crema de unt,(cantitati egale de unt cu zahar pudra mixate si un pic de vanilie) sau un strat subtire de gem ca sa se lipeasca bine pasta de zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort San Valentino" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

yaya67 1

19.02.2013, 11:07

bine v-am gasit,o iau incet,incet si sper sa am timp mult sa stau cu voi...o zi buna

adry88 1

17.03.2013, 22:22

Bya Ralu 1

19.03.2013, 01:07

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu portocala, arahide si ciocolata