Dulce si bun, copiii tot veneau si luau zicand ca e inghetata
Blat
Mousse de jeleu
350-400ml frisca lichida pt ornare
Preparare blat
Albusurile, 5 linguri zahar, praful de copt si un pic de sare le-am mixat bine
Galbenusurile, restul de zahar si zaharul vanilat le-am amestecat bine pana s-au albit, Am adaugat uleiul si dupa ce am amestecat bine am adaugat si laptele
Am adaugat compozitia de galbenusuri albusurilor mixand bine, apoi am adaugat faina
Am turnat in tava tapetata cu hartie de copt, am imprastiat deasupra niste bomboane m&m si am bagat in cuptor la foc potrivit
Preparare mouse
Am pus la inmuiat jeleurile
Ouale impreuna cu zaharul le-am mixat pe baie de abur pana s-au ingrosat
Am adaugat laptele, am mixat, apoi am dat deoparte pt a se mai racori
Am topit jeleurile (cu grija sa nu fiarba)
Cand compozitia sa mai racorit am turnat zeama rezultata din jeleuri amestecand bine
Am lasat sa se mai raceasca timp in care am batut frisca
Am pus frisca in compozitia racita si am amestecat pana la omogenizare
Asamblare
Blatul l-am taiat fasii cat de cat egale
Intr-o cutie (din cele pt prajituri cu cartonul infoliat) am asezat un rand de fasii incercand sa pastrez distanta egala intre ele, am turnat cu lingura crema intre fasii, am infipt si in crema cateva bomboane m&m, am pus alt rand de fasii de data asta peste crema, am turnat crema intre, apoi inca un rand si am dat la rece pt a se intari
Dupa intarire am scos , am taiat marginile cutiei (ramanand fundul ei ca si platou) si am ornat cu frisca (mai am de lucrat la ornarea cu frisca)