Tort Red Velvet

de epurasha2bb in Torturi, 4 Ian 2011 | 7665 vizualizari

 

de craciun mi-am propus de mult sa fac un tort red velvet insa nu gaseam o reteta potrivita sa ca am luat de ici ceva de colo ceva si a iesit ceva gustos si aspectuos in final dar nu atat de ''red'' cat voiam eu ci mai mult''velvet'' :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • aprox 300 g faina
  • 2 linguri iaurt
  • 1 nuca unt
  • 2 lingurite colorant alimentar rosu
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita bicarabonat de sodiu stins in  1 varf lingurita otet
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3 linguri cacao pudra
  • 1 esenta de rom , apa si 3 ;linguri zahar pt.insiropat
  • pt.crema:
  • 1 cutie crema mascarpone de 250 g
  • 1 ciocolata neagra cu trufe Katy facuta bucatele
  • 1 cutie mica de frisca Hulala
  • pt.decor final
  • frisca si cirese confiate


Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Red Velvet:

Se freaca spuma untul cu zaharul si colorantul rosu si se amesteca apoi cu galbenusurile. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se amesteca apoi cu galbenusurile si la final se adauga faina amestecata cu cacaoa si cu bicarbonatul de sodiu stins in otet. Se picura putina esenta de vanilie. Se coace un blat maroniu rosiatic ce se va taia in 2 discuri.

Apoi crema se face foarte rapid batand cu mixerul frisca cu mascarponele si daca va place mai dulce adaugati si 2 linguri de zahar pudra.Apoi se adauga cubulete mici de ciocolata neagra cu trufe.Se insiropeaza balturile cu sirop simplu de apa cu zahar si esenta de rom.Se umplu cu crema , se orneaza cu frisca si cirese si se da la rece vreo 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Red Velvet" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata Monti