de craciun mi-am propus de mult sa fac un tort red velvet insa nu gaseam o reteta potrivita sa ca am luat de ici ceva de colo ceva si a iesit ceva gustos si aspectuos in final dar nu atat de ''red'' cat voiam eu ci mai mult''velvet'' :)
Se freaca spuma untul cu zaharul si colorantul rosu si se amesteca apoi cu galbenusurile. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se amesteca apoi cu galbenusurile si la final se adauga faina amestecata cu cacaoa si cu bicarbonatul de sodiu stins in otet. Se picura putina esenta de vanilie. Se coace un blat maroniu rosiatic ce se va taia in 2 discuri.
Apoi crema se face foarte rapid batand cu mixerul frisca cu mascarponele si daca va place mai dulce adaugati si 2 linguri de zahar pudra.Apoi se adauga cubulete mici de ciocolata neagra cu trufe.Se insiropeaza balturile cu sirop simplu de apa cu zahar si esenta de rom.Se umplu cu crema , se orneaza cu frisca si cirese si se da la rece vreo 3 ore.