Azi este ziua sotului meu, care implineste o frumoasa varsta, i-am pregatit si eu un umil tortulet, pe care l-am facut cu toata dragostea pentru el si pe care asteptam sa-l devoram imediat cum ajunge acasa.
LA MULTI ANI IUBIREA NOASTRA!!!!TE IUBIM ENORM!!!!!!
Pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, vanilia, faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa) si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 20 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit dupa care il taiem in 2.
Pt ca rularea sa fie perfecta se umezeste un prosop si se ruleaza blatul pe el, acesta nu trebuie sa se raceasca, se lasa o ora dupa care punem gemul de mure sau crema si rulam cu grija. Lasam inca o ora inainte de a taia rulada.
Pregatim crema: Pentru inceput vom pregatii budinca conform instructiunilor de pe pachet ( eu nu pun 500 nl de lapte la plic ci 400 ml), inainte de a oprii focul punem vanilia, apoi o luam de pe foc si o lasam la racit. Batem frisca bine bine, dupa care o amestecam cu budinca, care trebuie sa fie racita bine, peste care vom turna in fir subtire gelatina pregatita conorm instructiunilor de pe pachet si omogenizam bine crema, apoi dam la rece 10 min.
Asamblarea:
Tapetam o tava cu peretii detasabili cu folie alimentara, dupa care punem pe peretii tavii rulada taiata felii ( asezata una langa alta, vezi foto), apoi punem primul blat, il insiropam cu zeama de la compotul de cirese, crema, in care vom baga cirese din compot, carora le-am scos samburii, punem celalat blat insiropat, un alt strat de crema cu cirese, apoi vom pregatii jeleul conform instructiunilor de pe pachet ( eu am pus in loc de apa, zeama de compot, insa putem pune apa) si il punem in mijloc, acesta urmand a se distribuii uniform spre margini. Topim ciocolata, din care vom face o inimioara pe o foaie de copt si o dam la rece o ora. Ornam apoi cu frisca.