pentru ca astazi am implinit un anumit numar de primaveri m-am gandit sa va servesc cu un tort "ciocolatos"....
Se freaca margarina spuma, se adauga apoi galbenusurile unul cate unul si se freaca bine dupa fiecare.
Separat se amesteca cacao cu zaharul, se adauga apa putin cate putin si se pune pe foc. Se fierbe pana cand se obtine un sirop gros ca mierea. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga siropul in crema de margarina + galbenusurile. Compozitia obtinuta se imparte in doua: jumatatea compozitiei se intrebuinteaza pentru a forma blatul. Se amesteca aceasta parte cu faina, se adauga albusurile batute spuma.
Se coace la foc mic, astfel incat sa ramana aproape cruda.
Cealalta jumatate din compozitie se da la rece pentru crema. Dupa ce blatul s-a copt se da la rece. Intre timp caramelizam nuca cu zaharul, turnam pe un capac de lemn si zdrobim cu sucitorul. Aceasta nuca o adaugam in crema pusa la rece.
Taiem blatul in doua si punem crema la mijloc. Oprim 1/3 din crema pentru a imbraca tortul. Se orneaza cu frisca.
1
Blatul nu trebuie lasat prea mult la cuptor, se scoate aproape crud.
2
Crema este foarte gustoasa, se poate folosi si la alte prajituri.
3
Este bine sa caramelizam nuca cu o zi inainte.
4
Nu poti manca decat o portie mica, este foarte consistent/"ciocolatos"!!!!!