Acest tort l-am făcut când a împlinit fiul meu 4 ani pe data de 12.11.13 şi a fost foarte încântat.
Într-un bol separăm albuşurile de gălbenuşuri, apoi peste gălbenuşuri punem praful de copt stins cu câteva picături de oţet şi mestecăm bine, după care le dăm la o parte.
Batem albuşurile spumă tare, adăugăm sarea şi zahărul în ploaie, apoi gălbenuşurile şi făina cernută îîn prealabil.
Cu ajutorul unei spatule amestecăm uşor de jos în sus pentru ca să nu se lase.
Într-o tigaie aranjăm hârtie de copt şi turnăm compoziţia în tavă.
Dăm tava la copt aproximativ 30 de minute la 180 de grade.
Frecăm fientti-ul până devine foarte cremos, apoi batem 100 ml frişca şi o amestecăm cu crema de finetti. Crema astfel obţinută va fi folosită la umplerea tortului.
Scoatem tortul şi îl lăsăm la răcit, după care îl tăiem în două şi umplem cu crema de mai sus.
Pentru decor batem şi restul de frişcă pe care apoi o amestecăm cu dulceaţă de afine. Acoperim tortul cu această cremă şi presărăm deasupa fulgi de fistic, bucăţi de ciocolată şi aranjăm frumos bezele pe margini.
Poftă bună!