Tort in trei culori

de mamaieelena in Torturi, 10 Mai 2011 | 5285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr.capsuni
  • 5 linguri zahar
  • 550 ml lapte
  • 6 foi de gelatina
  • 1 plic cu crema de vanilie
  • 1 plic cu crema de ciocolata
  • 10 bucati de biscuiti (aproximativ)
  • 1 cutie de 125 ml frisca lichida
  • cirese confiate
  • ciocolata rasa pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort in trei culori:

De cu seara am spalat capsunile si le-am mixat cu pasatorul electric impreuna cu 3 linguri de zahar si am dat la frigider. Dimineata am facut cremele cu zahar - 1 lingura si lapte - 250 ml, cea de vanilie si cea de ciocolata am pus 300 ml. lapte si 1 lingura de zahar.

Am pus la rece.Apoi am dizolvat in 5 linguri de apa gelatina si dupa 5 minute am pus-o pe foc domol pentru a se dizolva dupa care am adaugat-o in crema de capsuni amestecand pentru omogenizare.

Intr-un vas rotund, cam mare ce e drept, am acoperit suprafata cu folie de plastic peste care am pus crema de capsuni si am dat la frigider pentru a se intari.

Cand a fost gata am scos pentru a adauga si celelalte creme respectiv cea de vanilie si apoi pe cea de ciocolata.

Am acoperit toata suprafata cu biscuiti si apoi am pus folia deasupra dand apoi la frigider ca intre timp sa prepar si frisca.

Am scos tortul si l-am rasturnat pe un suport de tort ,am indepartat folia de pe el si l-am acoperit cu frisca ,am ras ciocolata si am pus pe desupra

Am avut si cirese confiate pe care le-am taiat in jumatati .Am facut acei trandafiri din caramele dar nu din cele recomandate de voi dragelor ca eu nu am gasit asa ceva si sper sa fi iesit cat de cat bine (pentru inceput)si va multumesc sper sa va placa

Pofta buna,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de fructe de padure