Un tort simplu,rapid si foarte bun .
BLAT:
Se bat albusurile bine, se pune zaharul si se mai bate putin. Se adauga galbenusurile, se amesteca usor cu o spatula. Se pune faina, cacaoa si praful de copt cernute. Se amesteca usor toate cu o spatula si se pune compozitia in 2 forme rotunde cu dimensiuni diferite ,se tapeteaza cu hartie de copt. Se coace 20-25 minute la 170 grade. Cand blaturile sunt coapte, se lasa la racit , dupa care se taie fiecare in 2.
Crema:
Se bate bine frisca cu zaharul si intaritorul(se pun la inceput ,atat intaritorul cat si frisca).
Sirop:
Se caramelizeaza 3 linguri de zahar, se stinge cu apa. Cand siropul e rece se pune esenta de rom. Se insiropeaza blaturile.
ASAMBLARE TORT:
Se ia un blat, cel cu dimensiunea mai mare, se insiropeaza se pune frisca batuta 4-5 linguri, se niveleaza frisca, se aseaza feliute de kiwi, se pune din nou frisca 4-5 linguri. Se pune blatul al doilea din aceasi marime, se insiropeaza bine se pune frisca. Se pune blatul cu dimnesiunea mai mica, se insiropeaza, se pune frisca, kiwi din nou frisca si ultimul blat.
Se imbraca tortul cu frisca, se decoreaza cu feliute de kiwi si fructe rodii si bombonele argintii,aurii. Un tort nu foarte dulce, dar super super bun, merita incercat
Au papat piticii mei...pe rupte, mai ales ca lui Dragos nu-i plac toturile cele foarte dulci, pe cand Rares e innebunit dupa ciocolata.