Tort dragoste

de rivka in Torturi, 4 Feb 2010 | 15904 vizualizari

 

am facut si eu azi un tort sa ne mai indulcim viata.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • jumatate cana de apa
  • 125 grame zahar
  • 4 linguri cacao neagra
  • jumatate de pachet unt
  • 100 grame nuca de cocos
  • 4 oua
  • pentru crema
  • 200 grame ciocolata alba
  • 400 grame frisca lichida
  • 2 plicuri budinca vanilie la rece
  • pentru topping
  • 400 grame frisca lichida
  • pentru decor inima
  • 50 grame ciocolata neagra 85%
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort dragoste:

Se prepara blatul:

Apa cu zaharul se pun intr-o craticioara pe foc impreuna cu cacaoa , se aduga untul si nuca de cocos pe foc pana capata consistenta unei smantani groase.Se adauga galbenusurile cele 4 pe rand amestecandu-se sa nu se coaca.

Cand s-a racit se aduga albusurile batute batz amestecandu-se de jos in sus.

Pe hartie de copt intr-o tava de tort se toarna compozitia , se da la cuptorul incalit la 175 grade cca o ora, se face testul cu scobitoarea.

Crema:

Se rade pe razatoarea mica cca 200 grame ciocolata alba,se adauga cele 2 plicuri de budinca de vanilie la rece, 400 grame de frisca si se mixeaza pana crema capata consistenta untului topit.

Pentru toppig: se bate 400 greme frisca lichida batz, fara zahar.

Pentru inima: se topeste la bainmarie 50 grame ciocolata neagra se intinde pe hartie de copt se lasa la intarit si se decupeaza inima.

Se asambleaza prajitura peste blat se intinde crema , se acopera cu frisca , se decoreaza cu inima de ciocolata si se stropeste cu ajutorul unei site cu cacao granulata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort dragoste" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortulete la pahar