Tort de piersici cu blat de ciocolata.

de dicarmencitta1957 in Dulciuri, 16 Feb 2010 | 16613 vizualizari

 

by dicarmencitta1957

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de ciocolata.(Kaufland).
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun;
  • 2 linguri zeama de lime;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • 2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker;
  • 300gr smantana Covalact 15% grasime;
  • 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale);
  • 300 gr crema de iaurt;
  • 300 gr branza de vaci dulce;
  • 2 linguri de zeama de lamaie,
  • pentru crema de iaurt.
  • Pentru decor:
  • 2 borcane compot cu piersici (jumatati).
  • Pentru insiropat blatul avem nevoie de:
  • 50 ml ness,
  • 150 ml sirop din compotul de piersici,
  • 50 ml Amaretto.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piersici cu blat de ciocolata.:

Crema de iaurt:

Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce. Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute.

Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6 linguri de zahar). Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija, amestecand usor de jos in sus. Se obtine o crema spumoasa. In aceasta crema am adaugat o piersica pasata (piure), ca sa dea un gust mai acrisor cremei.

Punem blatul intr-o tava, insiropam feliile de blat pe rand, cu sirop facut din: 50 ml ness cu 3 linguri de zahar, 150 ml sirop din compot de piersici, 50 ml Amaretto. Peste fiecare blat se insiropeaza cu acest amestec de sirop, se pune crema de iaurt din abundenta, pana sus la ultimul blat. Peste crema de pe ultimul blat ornam tortul cu piersici din compot.

Pentru ca sa se intareasca crema, dam la frigider tortul pana a doua zi. Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piersici cu blat de ciocolata." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Oana 1

16.02.2010, 20:20

Carmen, sa-ti traiasca baietii Frumoase torturi faci, iar crema asta de iaurt abia astept s-o incerc

elena1988 1

10.03.2011, 10:58

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:26

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kinder Pingui