Tort de mere cu nuca pralinata

de madi_marin in Torturi, 23 Feb 2011 | 5636 vizualizari

 

E un tort cadou....

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 180 g faina
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 3 linguri gem de capsuni
  • Caramel :
  • 150 g zahar
  • apa

Nuca pralinata :

  • 250 g nuca
  • 150 g zahar

Sirop :

  • 150 ml apa
  • 1 lingura plina cu miere
  • cateva picaturi de zeama de lamaie

Decor :

  • 200 ml frisca lichida

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu nuca pralinata:

Se prepara intai un caramel din zahar si cateva picaturi de apa. Se toarna intr-o cratita.

Pralina : zaharul se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa, apoi se adauga nucile, se amesteca bine ca sa se imbrace pe toate partile cu caramel, apoi se rastoarna pe un platou de sticla uns foarte bine cu unt sau margarina. Se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi pralina se rupe in bucati sau se zdrobeste cu sucitorul.

Merele se curata de coaja , apoi  se taie in jumatate si li se scot cotoarele. Se pun cu scobiturile in sus in cratita peste caramel. Spatiile goale dintre ele se umplu cu feliute de mere. Se pune gemul peste ele si nuca pralinata. Se da vasul la cuptor pana ce merele s-au inmuiat.

Se prepara repede aluatul pentru blat : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Se adauga apoi galbenusurile frecate cu ulei, apa si esenta de vanilie. Se mixeaza totul la viteza mica. Se pun usor faina si praful de copt cernute impreuna.

Peste merele coapte se toarna compozitia pentru blat si se da vasul la cuptor pana ce e copt bine. Se face testul cu scobitoarea dupa 25 de minute.

Se da tortul la rece pana a doua zi cand se insiropeaza, si se rastoarna pe un platou dupa care se orneaza dupa imaginatie cu frisca batuta spuma tare si nuca pralinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu nuca pralinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

lacrimioara 1

24.02.2011, 20:58

foarte apetisant

MIUTA 1

24.02.2011, 23:34

lia maria 1

25.02.2011, 12:51

multumim pt tort si felicitari pentru aparitia in revista

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort ananas