Sirop:
Pentru blat:
Cernem într-un castron făina cu cacao, sarea și praful de copt.
Topim ciocolata neagra, fie într-un vas ce-l punem în alt vas cu apă fierbinte, fie la microunde.
Batem bine untul (de la temperatura camerei) cu zahărul.
Adăugăm ouăle (tot de la temperatura camerei) unul câte unul.
Apoi adăugăm ciocolata topită, laptele bătut și ingredientele uscate (făina, cacao, sare, praf de copt).
Compoziția se pune într-o formă rotundă de tort (de preferat cu pereții detașabili) unsă bine cu unt.
Se coace la 180 grade C pentru 40-50 minute sau până este bine copt blatul.
Se lasă la răcit.
Se face un sirop din 250 ml apă cu 3 linguri cu vârf de zahăr.
Blatul se taie în două.
Se pune pe un platou partea de jos, se însiropează cu jumătate din sirop, se unge cu 1/2 borcan de zmeură, se pune frișca bătută.
Se acoperă cu cealaltă jumătate de blat, se însiropează și se unge cu restul de dulceață.
Păstrăm 2 -3 lingurițe pentru decor.
Pregătim glazura de marshmallow.
Într-o tigaie punem laptele și marshmallow la foc mic și lăsăm până se topesc.
Separat batem bine albușurile cu 2 linguri de zahăr, după care le încorporăm în bezelele topite.
Glazurăm tortul și ornăm cu marshmallow și dulceață de zmeură.
Se păstrează la rece până la servire.
Se taie cu un cuțit fierbinte (trecut prin flacără).
Poftă bună!