Tort de ciocolata alba

de Andreea Baraboi in Torturi, 30 Oct 2014 | 7576 vizualizari

 

Cum astazi am sarbatorit-o pe mama soacra nu putea trece evenimentul fara faimosul tort. A fost foarte incantata si desigur si-a felicitat nora !

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • un plic praf copt
  • 4 linguri ulei
  • CREMA
  • 400 g frisca lichida
  • 500 g ciocolata alba
  • un borcan 400 g piersici siropate
  • Pt ornat
  • 3 linguri lapte
  • 50 g ciocolata amara
  • banuti ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata alba:

BLATUL

Separam albusurile de galbenusuri,  albusurile le batem spuma tare, peste care adaugam cate o lingura de zahar si amestecam pana cand albusurile devin tari si lucioase. ATENTIE: daca nu batem albusurile tari blatul nu va iesi pufos.

Separat  galbenusurile le amestecam cu cele 4 linguri de ulei si le amestecam impreuna pt un minut, dupa care le adaugam peste albusurile batute spuma si amestecam cu mixerul viteza mica.

Cele 10 linguri de faina le amestecam cu praful de copt si treptat se adauga in compozitia de albusuri si se amesteca cu o spatula de sus in jos pana o terminam.

In  tava de copt rotunda de 26 cm tapetata cu hartie si bordurile le-am uns cu unt si am rasturnat compozitia in tava si am dat la cuptor preincalzit pt 45 minute fix.

Intr-un vas punem pe foc frisca lichida si adaugam ciocolata si o lasam sa se topeasca incet dupa care o dam la rece peste noapte. Daca pregatiti tortul in ziua respectiva dati frisca la  congelator pt 3 ore. Eu l-am lasat peste noapte .

Odata copt blatul l-am lasat si pe el peste noapte deoarece a doua zi se taie perfect.

A doua zi am batut crema cu mixerul pana a devenit aerata si pufoasa si am inceput sa lucrez tortul.

Am lasat la scurs piersicile si apoi le-am taiat cubulete.

Am taiat tortul in 3  straturi.

Eu mereu pun dedesubt primul strat de tort de deasupra .

Cu inelul de la  tava de copt imi asez pe platou prima felie de tort de deasupra o insiropez cu siropul de  la piersici, adaug crema de ciocolata si jumatate din bucatelele de piersici si asa continui pana la ultimul strat.

Pe ultimul strat si bordurile le acopar cu crema de ciocolata alba .

Bordurile le ornez cu banuti de ciocolata .

Intr-un vas adaugam 3 linguri de lapte si adaug cele 50  g ciocolata si le las sa se topeasca.

Intr-o punga  adaug ciocolata topita si ii  fac o gaura in  varf  cu o scobitoare.

Pe  tort  incep sa fac o spirla din ce in ce mai mare.

Apoi cu un bat de frigaruie incep  sa trasez linii  din mijlocul spiralei spre  exterior si invers, din exterior spre interior.

Se lasa la rece pana la data servirii. 

 

TIPS-URI

1

La blat sa nu se deschida usa cuptorului in primele 25 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

31.10.2014, 21:55

Ce bunatate si frumos!

Xandrinne 1

03.11.2014, 08:27

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei feluri de ciocolata