Tort Dana

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 28 Feb 2010 | 5050 vizualizari

 

l-am denumit asa pt ca este un tort pe care l-am facut cu ce mi-a trecut prin cap

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  •  4 oua
  •  100 g zahar pudra
  •  100 g faina
  •  1 plic praf de copt
  •  1 lingura cacao
  • pentru umputura ( crema):
  •  3 pliculete gelatina
  •  250 g branza proaspata de vaci
  •  200 ml frisca lichida
  •  150 g zahar pudra
  •  100 ml lapte
  •  50 g fulgi nuca cocos
  •  1 banana
  • un kiwi
  •  ananas
  • pt decor:
  • 1 banana
  •  1 kiwi
  •  1 mandarina
  •  jeleu rosu sau alta culoare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dana:

Bati ouale spuma cu zaharul, adaugifaina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, amestecand usor. torni compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata si coci i cuptorul preincalzit circa 20 min.

Pui gelatina la inmuiat in apa rece ap. 10 min, amesteci usor branza cu zaharulsi frisca lichida. Fierbi laptele cu fulgii de cocos. iei vasul de pe foc, adaugi gelatina si amesteci pana se dizolva. Torni laptele peste amestecul de branza si amesteci pana se ingroasa.

Tai blatul in doua, asezi pe o parte din blat o parte din compozitie, pui bananele taate rondele de jur imprejur, ananas si kiwi-ul taiat cubulete mici, intinzi ink un strat de crema petse care asezi cealalta parte din blat, peste acesta pui restul de crema ramasa si ornezi cu fructe dupa bunul plac, dupa care torni jeleul care se prepara conform instructiunilor de pachet si dai la rece 2 ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dana" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata