Tort cu visine

de gaby_duceag in Torturi, 2 Iul 2011 | 6233 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr visine + 5 linguri zahar + zahar vanilat
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • un vf. cutit sare
  • frisca pentru ornat (optional)- e bun si fara, daca nu aveti
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine:

Va trebuie un vas bun, de care sa nu se prinda.

In reteta scria ca se tapeteaza vasul cu ceolofan si ca nu se intampla nimic. Eu nu am pus. Am vas grozav de bun.

As merge totusi mai degraba pe hartia pentru copt.

Asa ca:

-am curatat visinele de samburi, asta dupa ce le spalasem si le-am lasat la scurs.
Am pus pe fundul vasului visinele curatate, am presarat deasupra cele 5 linguri de zahar si zaharul vanilat si m-am apucat de blat.

Am separat albusul de galbenus.
Am batut spuma albusurile cu un praf de sare apoi am inceput sa adaug treptat zaharul, lingura cu lingura batand pana s-a diluat.
Am adaugat galbenusurile si faina si am amestecat usor, usor.
Cand erau aproape omogenizate am adaugat uleiul.

Am turnat deasupra visinelor.
Am bagat in cuptorul preincalzit si am copt pentru 35 minute la aprox 165 grade. (faceti proba cu scobitoarea)

Am scos si am lasat sa se raceasca.
Reteta zice 10-12 ore:)) eu asa ceva nu pot.Am lasat 2 ore.

Am pus un platou deasupra vasului si cu o miscare ferma am rasturnat.

Am mixat smantana cu zahar si cu frisca obtinuta am facut un decor simplu , asa ca mine :))).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru indragostiti