Va trebuie un vas bun, de care sa nu se prinda.
In reteta scria ca se tapeteaza vasul cu ceolofan si ca nu se intampla nimic. Eu nu am pus. Am vas grozav de bun.
As merge totusi mai degraba pe hartia pentru copt.
Asa ca:
-am curatat visinele de samburi, asta dupa ce le spalasem si le-am lasat la scurs.
Am pus pe fundul vasului visinele curatate, am presarat deasupra cele 5 linguri de zahar si zaharul vanilat si m-am apucat de blat.
Am separat albusul de galbenus.
Am batut spuma albusurile cu un praf de sare apoi am inceput sa adaug treptat zaharul, lingura cu lingura batand pana s-a diluat.
Am adaugat galbenusurile si faina si am amestecat usor, usor.
Cand erau aproape omogenizate am adaugat uleiul.
Am turnat deasupra visinelor.
Am bagat in cuptorul preincalzit si am copt pentru 35 minute la aprox 165 grade. (faceti proba cu scobitoarea)
Am scos si am lasat sa se raceasca.
Reteta zice 10-12 ore:)) eu asa ceva nu pot.Am lasat 2 ore.
Am pus un platou deasupra vasului si cu o miscare ferma am rasturnat.
Am mixat smantana cu zahar si cu frisca obtinuta am facut un decor simplu , asa ca mine :))).