Un tort delcios cu o crema spumoasa si usoara.Fructele de padure dau o aroma deosebita cremei.
Deoarece eu am vrut un tort mai mare am copt doua blaturi.Am copt un blat in forma de 30 cm.
Se încălzeşte cuptorul la 180ºC(gaz 4). Pentru blat, se bate untul cu zahărul, apoi se adaugă amestecând făina, praful de copt, vanilia şi ouăle. Se toarnă compoziţia într-o formă cu fund detaşabil, cu diametrul de 20cm, tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor 30 de minute, până când se coace şi creşte. Se scoate blatul din formă, cu tot cu hârtia de copt, şi se lasă la răcit. După ce s-a răcit complet, se taie în jumătate pe orizontală.
SPUMĂ:
Cantitatile sunt pentru acest tort mare pe care l-am pregatit eu.
Pentru spumă, se pun fructele într-o cratiţă pe foc mic până încep să fiarbă – acestea vor lăsa un lichid, aşa că nu este nevoie să fie adăugată apă. Se pudrează după gust cu zahăr. Nu trebuie îndulcite foarte tare, pentru că mai târziu se vor amesteca cu o bezea îndulcită. Se înmoaie gelatina în trei linguri de apă rece, apoi se amestecă în amestecul de fructe firebinte şi se lasă deoparte să se răcească.
Se bat albuşurile până când se întăresc. Apoi se încorporează zahărul fin, în patru tranşe.Se bate în continuare până când se obţine o bezea tare si lucioasă .Se incorporeaza amestecul de fructe si amestecam cu mixerul cateva sec iar apoi adaugam frisca batuta amestecand cu o paleta.Pe un platou am pus prima foaie de blat si am fixat inelul detasabil in jurul ei. Pentru ca spuma sa nu se lipeasca de inel pregatim o coala mare de folie alimentara,asezam platoul in mijloc,adunam marginile peste blat,fixam inelul si apoi ridicam marginile inspre inafara.
Se toarnă compoziţia pe blatul din forma de copt, apoi se aşază cealaltă jumătate de blat deasupra, cu partea cu hârtie de copt în sus.
Am lasat la rece 2 ore dupa care am inlaturat inelul si apoi folia alimentara.Cu o lama de cutit umeda indreptam putin spuma pe margine.
Deasupra am pudrat cu zahar si apoi am imprimat un model cu cacao(am asezat o hartie decupata cu modelul respectiv si am pudrat deasupra cacao dupa care am ridicat cu grija hartia).