Tort cu spuma de capsuni

de silvi0ara in Torturi, 30 Apr 2010 | 5355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:  
  • 100g unt moale  
  • 100g zahar  
  • 100g faina  
  • 1 lingurita praf de copt  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • O priza sare  
  • 2 oua  
  • Pentru spuma:  
  • 500g capsuni  
  • 4 linguri zahar  
  • 1 plic gelatina fina  
  • 3 albusuri  
  • 125g zahar fin  
  • 300ml frisca lichida batuta  
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu spuma de capsuni:

Blatul:

Se bate bine untul cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana devine spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si ouale.Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu fundul detasabil,cu diametrul de 26cm,tapetata cu hartie pergament.Se da la cuptorul preancins la 180gC pentru 30 de minute.Se face testul clasic cu scobitoarea.Se scoate blatul din forma si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit complet se taie in jumatate pe orizontala.Se curata forma si se tapeteaza cu folie de plastic alimentara.Se aseaza prima jumatate de blat in forma.

Spuma de capsuni:

Se pun fructele spalate,taiate in doua si curatate de codita intr-o craticioara pe foc mic impreuna cu 4 linguri de zahar.Se tin pe foc pana incep sa fiarba si zaharul s-a totit de tot.Se amesteca totul cu blenderul pana devin ca un piure.Se inmoaie gelatina in 3 linguri de apa rece,apoi se amesteca in piureul fierbinte si se lasa deoparte sa se raceasca.

Se bat albusurile spuma tare ,apoi se incorporeaza zaharul fin 125g,in patru reprize.Se bate pana se obtine o bezea batoasa si lucioasa.Se incorporeaza apoi in piureul racit,iar la sfarsit frisca.(daca folositi frisca naturala adaugati 2 linguri zahar cad o bateti,daca folositi frisca vegetala nu mai puneti zahar).Se toarna compozitia pe blatul din forma deja pregatita,apoi se acopera cu celalat jumatate de blat.Se lasa la congelator 40 de minute pana la 1 ora.Se scote din congelator,se scoate din forma si se inlatura folia alimentara.

Se aseaza pe un platou si se decoreaza cu frisca si fructe proaspete.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

gaby_duceag 1

30.04.2010, 23:28

ce-i cu capsuni,e bun

gaby_duceag 1

30.04.2010, 23:29

miha,...unde era pofticioasa???)))

diana_k 1

03.05.2010, 19:53

delicios tortul Silvia .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de pere - 150