Tort cu nuca si mousse de dovleac

de Dea_Dea in Torturi, 23 Oct 2014 | 3588 vizualizari

 

Foarte bun a iesit

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran Dr.Oetker
  • MOUSSE:
  • 400 gr dovleac ras
  • 4 linguri de zahar
  • scortisoara
  • 200 ml smantana de casa
  • 5 gr gelatina Dr.Oetker+ 2 linguri apa
  • SIROP:
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de rom
  • DECOR:
  • ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si mousse de dovleac:

Blat: Albusurile cu praful de sare se bat spuma. Adaugam zaharul si mixam bine, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei. In continuare adaugam nuca si amestecam cu lingura de lemn, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava de 16 cm diametru si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu 30 -35 min. Se scoate si se lasa la racit.

Sirop: Apa se amesteca cu zaharul pana se diozolva si se adauga esenta de rom.

Mousse: Dovleacul ras se pune in cratita cu zahar si cu scortisoara. Se pune pe foc 10-15 min pana se inmoaie iar apoi se lasa la racit. Se paseaza cu blender-ul .Smantana de casa se bate si se amesteca cu dovleacul. Gelatina se pune la inmuiat cuu apa 5 min, apoi se pune pe abur sa se dizolve. Se amesteca cu crema. CREMA SE FACE CAND SE UMPLE TORTUL.

Asamblare: 

Blatul se taie in 4 ( 3 taieturi). Se asambleaza in tava in care s-a copt. O foaie de blat , insiropam, crema, blat insiropat, crema  si tot asa , iar deasupra se pune frisca si se da la frigider 1 hr. Se scoate din forma si se orneaza dupa cum vreti .

TIPS-URI

1

Se poate face si cu mere

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si mousse de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca