Tort cu nuca - Gordon Ramsay

de Toamna07 in Torturi, 4 Mai 2012 | 5876 vizualizari

 

Aceasta reteta apartine marelui bucatar Gordon Ramsay incununat cu 13 stele Michelin !
Am primit cadou de la sotul meu cartea sa de bucate "Bucataria lumii" din care am pregatit acest tort scaldat intr-o baie cu mirodenii.
Dupa ce gusti o bucatica ai senzatia ca-ti desfunda papilele gustative intr-un mod inedit.
In Grecia ,acest desert, este denumit karydopita si se srveste cu o lingura de iaurt grecesc .
Incercati-l si nu o sa regretati !!!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari
  • 2 linguri coniac
  • coaja rasa si zeama de la o portocala
  • 90 gr. zahar tos
  • 1/2 lingurite scortisoara macinata
  • 1/4 de lingurita de cuisoare macinate
  • 20 gr. de faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 35 gr. de crutoane vechi de o zi
  • 175 gr. miez de nuca
  • unt topit pentru uns
  • SIrop cu mirodenii
  • 125 gr. de zahar tos
  • 150 ml. de apa
  • 3 cuisoare
  • 1 baton scortisoara
  • zeama si coaja rasa fin de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca - Gordon Ramsay:

Preincalziti cuptorul la 190 de grade .Ungeti cu unt o forma de tort de 23 de cm ( forma mea a vut diametrul de 26 cm si a iesit perfect) .
Intr-un bol mare ,bateti galbenusurile ,coniacul (eu am avut Campari si nu s-a simtit nici o modificare a gustului, in rau ),coaja si zeama de portocala,pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.

Puneti intr-un mixer zaharul,scortisoara,cuisoarele,faina,praful de copt,crutoanele si 150 gr. de nuca si amestecati pana obtineti granule fine.Puneti amestecul intr-un bol mare .In alt bol curat ,bateti albusurile spuma .

Amestecati compozitia cu galbenus cu cea de crutoane,apoi adaugati cu atentie albusurile,folosind o lingura mare de metal,pana omogenizati.

Turnati compozitia de tort in tava si lasati-o la cuptor 40 de minute.Se inteapa cu o scobitoare sa se verifice daca este gata.

Cat timp tortul este la cuptor, preparati siropul cu mirodenii ( eu l-am preparat la inceput pt. ca trebuie turnat rece)..Puneti toate ingredientele intr-o cratita mica si amestecati-le la foc potrivit pana dizolvati zaharul.Asteptati sa dea in clocot si lasati la foc mic 5 min.Asteptati sa se raceasca si se strecoara printr-o sita intr-un borcan

Cand tortul este gata,scoateti-l din cuptor si intepati-l pe toata suprafata cu un betisor.Presarati deasupra restul de nuci,(eu am pus cateva in plus):)apoi puneti cu o lingura siropul racit peste tortul fierbinte.

Se lasa sa se raceasca inainte de a-l servi.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca - Gordon Ramsay" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de nuca