Tort cu mure si iaurt

de Oana in Torturi, 27 Mar 2012 | 5305 vizualizari

 

Tort rapid, racoros, fara coacere.

 

INGREDIENTE

  • 450 g mure congelate
  • 6 linguri zahar brun
  • 1 pliculet gelatina
  • 450 g iaurt natural gras
  • 200 g smantana pentru frisca
  • piscoturi
  • 2 banane
  • 1 plic gelatina rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mure si iaurt:

Murele se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Se pastreaza sucul scurs. Se mixeaza apoi bine cu blenderul si se trec si prin sita, alegandu-se toti samburii. Piureul obtinut se pune pe foc mic cu 6 linguri zahar brun. Gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa. Cand piureul de mure este pe punctul de a fierbe se opreste focul si se adauga gelatina, amestecand usor. Se pune apoi craticioara in apa rece pentru racire completa. Iaurtul rece se amesteca bine cu o furculita si se incorporeaza in piureul de mure. Smantana pentru frisca se bate si se amesteca si ea in crema de iaurt cu mure. Se pune la rece jumatate de ora.

Intr-o forma detasabila de tort se aseaza piscoturile de jur imprejur. Am taiat cam 2 cm din fiecare piscot sa poata sta drept in forma, iar bucatelele ramase le-am pus pe baza formei. Se rastoarna deasupra crema si se pune forma la rece o ora. Se decojesc apoi bananele, se taie rondele si se aseaza deasupra tortului. Se prepara gelatina rosie cu sucul de la mure si se rastoarna deasupra. Se mai tine tortul la rece 3-4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mure si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Criss 1

28.03.2012, 09:01

Un deliciu!

Mihaela11_jo 1

29.03.2012, 00:05

Foarte apetisanta

Oana 1

29.03.2012, 16:44

Ma bucur ca va place! cred ca merge si cu dulceata, dar pusa dupa gust, sa nu iasa prea dulce...eventual pus mai mult iaurt.

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt