Tort cu mousse de zmeura si crema diplomat

de Criss in Torturi, 5 Ian 2012 | 8988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • -6 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa rece
  • -8 linguri zahar
  • -8 linguri faina
  • -1 plic praf de copt
  • Mousse de zmeura
  • -400 g zmeura congelata
  • -4 linguri zahar
  • -1plic gelatina
  • 200 ml frisca
  • Crema diplomat:
  • -3 oua
  • -120 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 lingura rasa de faina-coaja rasa de la o lamaie
  • -300 ml lapte
  • -1 plic gelatina
  • -300 ml frisca
  • -1 cutie compot de ananas
  • Pentru ornat:
  • -400 ml frisca
  • -100 g ciocolata alba pentru frunze-trandafiri si ornamente din pasta de lapte praf
  • -seminte de rodie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de zmeura si crema diplomat:

Blat:

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu mixerul, Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus.Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul incalzit in prealabil. Coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea. In general 30-35 minute.

Mousse de zmeura:

Peste zmeura am pus 4 linguri zahar si dupa ce a lasat un sirop, le-am pasat pentru ca neplacut sa simti printre dinti samburii. A rezultat un fel de piure/sos de zmeuradupa cum se poate vedea si in poza. Gelatina se hidrateaza in putina zeama de compot de ananas. Piureul de zmeura se infierbanta apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina. Se lasa sa se racoreasca dar nu de tot pentru a nu se ingrosa, se bate frisca si se amesteca cu piureul de mure.

Crema diplomat:

Gelatina o punem la inmuiat in sirop de la compot. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, faina, coaja de lamaie si laptele si se fierb la foc mic amestecand in continuu sa nu se prinda.  Cand crema e fiarta se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca bine pana se incorporeaza toata gelatina, apoi se adauga albusurile batute spuma. Se pune crema la frigider si cand s-a racit (aentie sa nu se intareasca!) se adauga frisca batuta.

Asamblare:

Pe o tava se pune primul blat, insiropat cu zeama de la compotul de ananas. Din carton confectionam un inel mai mic decat blatul de tort. Inelul il invelim cu folie de aluminiu si il asezam pe primul blat insiropat. Turnam crema de zmeura si dam tava la frigider pentru minim 2 ore.

Dupa cele doua ore ne apucam de pregatit crema diplomat. Cand crema e suficient de rece, scoatem inelul si turnam crema diplomat si asezam bucatile de ananas. (data viitoare nu mai pun ananas ca a fost tare si nu mi-a placut). Punem deasupra al doilea blat insiropat. (Eu am mai pus si crema diplomat deasupra, pentru ca mi-a mai ramas.) Se pune tava in frigider pana a doua zi cand se scoate inelul detasabil si se orneaza dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de zmeura si crema diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu caise, pere si ananas