Tort cu mere si vin alb

de miremirc in Torturi, 17 Sep 2011 | 63270 vizualizari

 

by Amalia

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 140 g faina
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa fierbinte

Crema 1 :

  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 5 lg zeama de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic gelatina granulata (10 g)

Crema 2 :

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 470 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon

Glazura :

  • 2 mere
  • 250 ml vin alb
  • 3 lg zahar
  • 1 lgt scortisoara
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 plic gelatina transparenta (tort gelee Dr.Oetker)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si vin alb:

  Pentru blat : mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam uleiul cate 1 lg pe rand, apoi apa fierbinte la fel ; la final adaugam faina, turnam compozitia in tava rotunda de tort (d=25 cm) si dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea. Blatul il taiem in 2 pe orizontala.

 Pentru crema 1 : curatam merele, le dam pe razatoarea mare si le punem intr-o cratita , alaturi de zahar, zeama de lamaie, zaharul vanilat si le calim. Dam de pe foc cratita, si hidratam gelatina in 4 lg apa cam 2 minute (pana se umfla putin), apoi peste ea adaugam din merele calite cate o lingura pe rand, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase. Rasturnam paharul peste merele calite si amestecam pentru omogenizarea compozitiei. Lasam sa se raceasca , apoi o turnam intre cele 2 blaturi.

 Pentru crema 2 : facem budinca conform instructiunilor de pe plic ; punem o folie alimentara deasupra ca sa nu se formeze crusta si lasam la rece. Aceasta crema o intindem peste al 2-lea blat de tort. In poze apare marginea detasabila a formei de tort pus in jurul blatului, dar chiar nu este necesar.

Pentru glazura : curatam cele 2 mere si le taiem cubulete. Intr-o craticioara punem vinul, scortisoara, zeama de lamaie, zaharul si cubuletele de mere; asezam craticioara pe foc si lasam sa fiarba 4 minute, apoi luam de pe foc si cu ajutorul spumierei luam merele afara si le asezam cu grija peste budinca de vanilie.

 Sucul ramas in cratita il amestecam cu gelatina transparenta si punem din nou pe foc ca sa mai dea 2-3 clocote; Lasam sa se racoreasca putin, avand grija sa nu se ingroase prea tare ca sa o putem aseza peste mere.Punem cu lingura din aceasta gelatina, peste merele cubulete, din mijloc spre exterior, cu multa grija, ca sa nu curga pe margini. Se da la frigider pentru 2 ore, apoi se poate felia si servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Mousse de Ciocolata