Tort cu mere caramelizate

de Alexandra Elena in Torturi, 13 Oct 2012 | 15934 vizualizari

 

Un desert simplu si delicios:)

 

INGREDIENTE

  • 8-9 mere(depinde de marime)
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • un praf de sare
  • gem de prune
  • nuci
  • scortisoara
  • 3 linguri de zahar
  • frisca
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere caramelizate:

Se spala merele, se curata de coaja si se scobesc. Ungem tava de copt cu unt/ulei, apoi presaram 3 linguri de zahar si il intindem uniform. Punem merele, intregi,unul langa altul, in tava si le bagam la cuptor pana cand se caramelizeaza zaharul(15-20min).

Intre timp pregatim pandispanul. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de ulei, iar albusurile le batem cu praful de sare, adaugam o cana de zahar si le batem pana cand albusurile se intaresc. Turnam galbenusurile peste albusuri, adaugam faina, si invartim incet de jos in sus.

Scoatem merele din cuptor si le lasam sa se raceasca putin. Apoi le presaram cu scortisoara si le umplem cu gem de prune si nuca. Punem pandispanul peste mere si bagam din nou la cuptor, la foc mediu, pana cand trece testul scobitorii.

Se serveste atat rece cat si cald, se poate orna cu zahar pudra. Se serveste cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Maria68 1

14.10.2012, 10:08

Un deliciu

Gatitul_din_placere 1

14.10.2012, 17:09

trebuie sa fie delicios, la cum arata

adry88 1

15.10.2012, 09:25

excelent

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate