As putea spune ca este coafat... la cati carlionti are :)) dincolo de acest fapt, eu din acest tort nu mai am..ceea ce inseamna ca a fost bun...
Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga aromele. Se mixeaza.
Faina, amidonul si praful de copt se amesteca. Se pun lingura cu lingura in aluatul de mai sus. Se scot telurile si se introduce o spatula cu care vom amesteca aluatul, normal de jos in sus. Se pune la copt in forma de tort rotunda pentru 40 min. la foc mediu. Se face testul scobitorii.
Crema de ciocolata: intr-o cratita se pune frisca lichida pe foc, adaugam ciocolata si zaharul si lasam pana se topeste ( fara sa fiarba). Se da la rece cateva ore bune ( eu am tinut-o peste noapte). Dupa ce trece timpul respectiv se scoate, se mixeaza si se amesteca cu crema mascarpone. In compozitie, in timpul pregatirii se pune putina esenta de rom.
Jeleul de visine: visinele se scot de la congelator cu o sera inainte. Se paseaza cu blenderul. Intr-o cratita punem unt, zahar visine Lasam la fiert. La final se adauga amidonul dupa ce a fost dizolvat in putina apa rece. Mai lasam putin pe foc si dam la rece.
Siropul: se pune la caramelizat zaharul, fara sa se arda; cand a capatat culoarea caramelului se adauga apa si se mai lasa pe foc pana se topeste zaharul complet.
Ornamente de ciocolata: o tableta de ciocolata se pune la topit. Peste ea adaugam o lingurita apa, omogenizam. Cand s-a topit complet, dupa imaginatie, cream forme diferite pe o foaie de copt. Ducem foaia la frigider si dupa ce s-a intarit bine, se desfac de pe hartie si aplicam pe tort.
Asamblare: tortul se taoe in trei foi. Se insiropeaza baza, se pune o parte din crema de cicolata, se adauga foaia a doua, se insiropeaza, se pune jeleul de visine, urmeaza foaia a treia, se insiropeaza si se pune restul de crema de ciocolata cu mascarpone. La final adaugam ,, figurinele" de ciocolata si cateva visine.