Este un desert minunat, se prepara repede, doar timpul de asteptare e mai lung, este racoros si delicios. Si nu trebuie sa dam drumul la cuptor! Si daca este si pe placul copiilor ..... e desertul perfect!
"Meniu copii"
Se prepara mai intai crema. Intr-un bol se amesteca iaurtul cu zaharul pudra vanilat. Smantana pentru frisca se mixeaza separat cu 1 lg zahar pudra vanilta apoi se amesteca cu iaurtul. Fructele se spala si se curata de samburi. Ciresele sde lasa intregi iar piersica si caisele se taie cubulete mici.
Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa apoi se incalzeste usor. Se toarna peste crema de iaurt, se omogenizeaza bine apoi se adauga fructele. Se da la frigider pentru o jumatate de ora pentru a se inchega usor.
Intre timp se pregateste o tava rotunda de tort cu diametrul de 24-25 cm. Se asaza o folie alimentara apoi se pun in picioare, pe marginea tavii piscoturile. La final se asaza un rand de piscoturi si pe fundul tavii. Se toarna crema de iaurt cu fructe, se niveleaza apoi se da la rece pana a doua zi.
Se scoate tortul din frigider si se transfera pe un platou.
Fructele pentru ornat se spala, se curata si se taie in felii subtiri caisele si piersicile iar cireselor li se scot samburii doar.
Se pregateste jeleu conform instructiunilor de pe plic. Cand este gata, se toarna peste tort apoi repede se asaza fructele dupa imaginatie. Se da la din nou la rece pana se incheaga bine jeleul.
Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Este delicios.
Pofta buna!
1
Eu am folosit o tava mai mare si a iesit mai subtire, dar se poate remedia ori cu o tava mai mica, oric cu mai multa crema.
2
Piscoturile nu le-am insiropat, se inmoaie de la crema de iaurt.
3
Eu am adaugat intai jeleul si apoi fructele pentru decor, dar recomand sa se aseze pe tort intai fructele si apoi sa se toarne jeleul.