Tort cu iaurt si capsuni

de jolygina in Torturi, 28 Oct 2012 | 4966 vizualizari

 

preferatul nostru

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de faina
  • un praf de copt
  • crema de iaurt
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 plicuri gelatina
  • un iaurt de capsuni de 250 g
  • 4 linguri de zahar pudra optional
  • 500 g capsuni
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si capsuni:

Eu am facut intr-o forma de silicon margareta

Pregatim pandispanul din cele 3 albusuri de ou, adaugam zaharul ,galbenusurile ,uleiul iar la sfarsit faina si praful de copt. Il coacem, iar intre timp pregatim crema de iaurt

Amestecam iaurtul cu zaharul si 400 g de capsuni care au fost taiate cubulete. Punem gelatina la inmuiat in 100 ml de apa si o desfacem la foc domol dupa 10 minute cat a fost lasata.

Batem frisca spuma apoi adaugam iaurtul cu capsunile si la sfarsit gelatina o incorporam usor de sus in jos

Forma tortul intr-o oala mai inalta. Asffel punem forma de silicon pe fundul oalei si punem jumatate din crema in ea, dupa care taiem blatul de pandispan in 2 si punem o parte peste crema din oala ,apoi restul de crema si la sfarsit punem cealata foaie de pandispan

Punem tortul la rece de pe o zi pe alta ,iar a doua zi il scoatem si il ornam cu capsuni si ciocolata rasa

Va servec cu o felie !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsune si crema de iaurt