Tort cu iaurt si capsuni

de jolygina in Torturi, 28 Oct 2012 | 5166 vizualizari

 

preferatul nostru

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de faina
  • un praf de copt
  • crema de iaurt
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 plicuri gelatina
  • un iaurt de capsuni de 250 g
  • 4 linguri de zahar pudra optional
  • 500 g capsuni
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si capsuni:

Eu am facut intr-o forma de silicon margareta

Pregatim pandispanul din cele 3 albusuri de ou, adaugam zaharul ,galbenusurile ,uleiul iar la sfarsit faina si praful de copt. Il coacem, iar intre timp pregatim crema de iaurt

Amestecam iaurtul cu zaharul si 400 g de capsuni care au fost taiate cubulete. Punem gelatina la inmuiat in 100 ml de apa si o desfacem la foc domol dupa 10 minute cat a fost lasata.

Batem frisca spuma apoi adaugam iaurtul cu capsunile si la sfarsit gelatina o incorporam usor de sus in jos

Forma tortul intr-o oala mai inalta. Asffel punem forma de silicon pe fundul oalei si punem jumatate din crema in ea, dupa care taiem blatul de pandispan in 2 si punem o parte peste crema din oala ,apoi restul de crema si la sfarsit punem cealata foaie de pandispan

Punem tortul la rece de pe o zi pe alta ,iar a doua zi il scoatem si il ornam cu capsuni si ciocolata rasa

Va servec cu o felie !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "La Multi Ani!"