Tort cu ganache de ciocolata alba si zmeura

de Rocsi in Torturi, 12 Noi 2012 | 11113 vizualizari

 

Am pregatit acest tortulet pentru ca am zis ca sunt ultimele zile cand se manaca de frupt, dar mai ales pentru ca stiam ca astazi este ziua dragei mele Ina....Vreau sa iti urez din suflet "La multi ani"..Sa ai parte de multa sanatate, mult noroc in vita, liniste sufleteasca, multa iubire din partea celor dragi tie, sa ramai la fel de frumoasa si sa iti pastrezi zambetul...Sper sa iti placa acest mic cadou dulce pe care l-am pregatit cu gandul la tine..Sa ai parte de o zi minunata si sa primesti cele mai frumoase cadouri..Multi pupici!!!!!
Insa nu uit nici de fata mea draga Meri careia vreau sa ii urez "La multi ani" cu multa fericire, sanatate ca e cea mai buna, bucurii aduse de cei dragi, zile frumoase si linistite si iubire multa ..Sa ti se indeplineasca toate dorintele, iar viata sa iti fie presarata de zambete.O zi cum ti-o doresti!!Pupicei si sper sa iti placa si tie tortuletul pe care l-am pregatit cu tot dragul pentru voi...

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata alba
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 2 linguri lichior de ciocolata alba
  • 350 gr zmeura congelata
Pentru glazura:
  • 140 gr ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
Pentru sirop:
  • 1/2 cana apa plata
  • siropul lasat de zmeura cand se dezgheata
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ganache de ciocolata alba si zmeura:

Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa.
Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi praful de copt si zaharul pudra cu pastai de vanilie.
La final punem faina in ploaie si cacaoa.
Ungem o tava rotunda si detasabila cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins la temperatura de 170-180 de grade.
Cand blatul este copt (facem testul cu scobitoarea) il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Crema:
Zmeura o punem intr-o sita la dezghetat, iar sub sita punem un bol in care sa se scurga siropul lor.
Intr-o cratita mai groasa punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
Punem pe aragaz la foc mic pana ciocolata se topeste complet, amestecand continuu in ea, dar sa nu fiarba.
O bagam la frigider pentru vreo 5-6 ore pana se raceste bine si se intareste.
O scoatem apoi si mixam crema pana devine o spuma densa.
Incorporam nuca de cocos si lichiorul de ciocolata.

Glazura:
Ciocolata rupta bucatele o amestecam cu frica lichida.
O punem pe foc pana se topeste ciocolata, timp in care amestecam continuu, apoi o dam de pe aragaz si lasam sa se raceasca, dar sa ramana calduta.

Siropul:
Intr-o cana amestecam apa plata, siropul lasam de zmeura, zaharul pudra vanilat si amestecam pana se topeste.

Asamblare:
Taiem blatul in doua foi.
Asezam primul blat pe un platou, il insiropam si ungem cu crema (pastram doar 4-5 linguri de crema ).
O intindem uniform, asezam zmeura peste crema, apoi punem al 2 lea blat insiropat.
Marginile le imbracam cu crema pastrata, iar deasupra turnam glazura de ciocolata, usor calduta.
O intindem cu o paleta de silicon, ornam cu cateva moate de frisca sau ornati cum doriti, apoi bagam tortul la rece pentru a se intari glazura.
Pofta buna...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ganache de ciocolata alba si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu frisca