Tort cu frisca si mure

de T I M E A in Torturi, 29 Noi 2013 | 12179 vizualizari

 

V-am aratat deja acest tort cu care am sarbatorit de curand doi ani de blog si acum vin si cu reteta, una simpla dar de efect si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un varf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 8 linguri faina
  • Sirop:
  • 12-15 linguri lichior de mure
  • Umplutura:
  • 350 gr frisca lichida indulcita (Meggle folosesc eu)
  • aprox 100-150 gr mure (congelate)
  • Ornat:
  • 150 gr frisca lichida indulcita + cateva mure
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si mure:

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare.

La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (17-20 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox  30 de minute.  

Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt. Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem blatul in trei. 

Intr-un bol mixam frisca pana se intareste (atentie sa nu fie foarte foarte tare pt a se putea intinde mai usor si sa ramana mai pufoasa).

 Asezam prima foaie de blat pe un platou si insiropam cu 4-5 linguri de lichior. Punem un strat de frisca peste care punem jumatate din mure. Apasam usor cu degetele sa intre murele in frisca.

Urmeaza a doua foaie de blat apoi ca si la prima: lichior - frisca - mure. 

Deasupra urmeaza a treia foaie de blat pe care o insiropam si o ungem cu frisca. Am mai pastrat 2 linguri din frisca pentru margine.

Dam la frigider aprox 2-3 ore dupa care scoatem din frigider si cu frisca pastrata ungem tortul de jur imprejur.

Mixam si cele 150 ml frisca si cu un pos sau o seringa ornam de jur imprejur cu floricele.

Deasupra facem cateva moturi de frisca peste care asezam apoi cateva mure.

Dam din nou la frigider cateva ore inainte de a servi.

TIPS-URI

1

Puteti folosi in loc de mure zmeura

2

Daca nu aveti lichior de mure, muteti folosi unul de zmeura sau alt lichior de fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Paris-Brest"