V-am aratat deja acest tort cu care am sarbatorit de curand doi ani de blog si acum vin si cu reteta, una simpla dar de efect si foarte gustoasa.
Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare.
La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (17-20 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute.
Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt. Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem blatul in trei.
Intr-un bol mixam frisca pana se intareste (atentie sa nu fie foarte foarte tare pt a se putea intinde mai usor si sa ramana mai pufoasa).
Asezam prima foaie de blat pe un platou si insiropam cu 4-5 linguri de lichior. Punem un strat de frisca peste care punem jumatate din mure. Apasam usor cu degetele sa intre murele in frisca.
Urmeaza a doua foaie de blat apoi ca si la prima: lichior - frisca - mure.
Deasupra urmeaza a treia foaie de blat pe care o insiropam si o ungem cu frisca. Am mai pastrat 2 linguri din frisca pentru margine.
Dam la frigider aprox 2-3 ore dupa care scoatem din frigider si cu frisca pastrata ungem tortul de jur imprejur.
Mixam si cele 150 ml frisca si cu un pos sau o seringa ornam de jur imprejur cu floricele.
Deasupra facem cateva moturi de frisca peste care asezam apoi cateva mure.
Dam din nou la frigider cateva ore inainte de a servi.
1
Puteti folosi in loc de mure zmeura
2
Daca nu aveti lichior de mure, muteti folosi unul de zmeura sau alt lichior de fructe