Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 6591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chec
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr unt, moale
  • 4 oua, batute150 gr faina
  • 100 gr fistic, macinat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri lapte
  • Pentru crema de vanilie
  • 250 gr branza grasa de vaca
  • 100 gr zahar pudra
  • semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Pentru topping
  • 2 linguri apa
  • 100 gr zahar pudra
  • o mana plina de fistic tocat mare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel:

Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Unge cu unt si tapeteaza cu foaie de copt o tava rotunda de 23 cm diametru.Intr-un vas, bate untul cu zaharul, apoi adauga ouale si laptele si mixeaza-le.Intr-un alt vas, amesteca faina cu fisticul macinat si praful de copt, apoi incorporeaza-le in amestecul cu unt.Pune compozitia obtinuta in tava, netezeste suprafata cu o spatula si da totul la copt 20-30 minute, pana la inserarea unei scobitori in centru, acesta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet.

Pentru crema, amesteca branza cu zaharul pudra, semintele si esenta de vanilie.

Taie blatul in jumatate, pe orizontala.Pe prima jumatate pune crema de vanilie si intinde-o apoi aseaza cealalta jumatate de blat deasupra.
Pentru topping, amesteca 2 linguri apa cu 100 gr zahar pudra, intr-o cratita, pe foc potrivit, pana va incepe sa se caramelizeze.Adauga fisticul tocat mare si amesteca.Toarna repede topping-ul peste tort, apoi serveste tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Zebră