Un tort cu fructe de sezon :)
Se separa albusul de galbenus. Albusurile impreuna cu sarea se bat bine cu mixerul pana se formeaza o compozitie spumoasa. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza.
Galbenusurile de ou se pun toate odata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de vanilie si apoi se adauga treptat faina.
Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt.
Se incinge cuptorul, se toarna compozitia intr-o forma de tort si se pune la cuptor pana se coace bine(pana trece testul scobitorii).
Laptele se pune la fiert cu 2 linguri de zahar si esenta de rom.Se lasa pana da un clocot.
Preparam budinca conform instructiunilor de pe spate.(instructiunile difera in functie de budinca cumparata). Punem lapte intr0un sfert de cana, amestecam cu zaharul si praful de budinca pana se omogenizeaza bine. Restul laptelui il punem la fiert cu untul. Cand fierbe laptele turnam compozitia din cana in laptele care fierbe la foc mic si amestecam bine cu un tel pana se ingroasa. Dam la o parte de pe foc si o lasam la racit.(Eu am lasat-o sa fie putin calduta).
Dupa ce s-a copt tortul se scoate din cuptor si se lasa pana se raceste. Dupa ce s-a racit se taie in 3 si se insiropeaza.
Se imparte budinca in doua. Ungem cu budinga o parte din tort apoi punem capsunele taiate feliute subtiri.Punem peste a doua felie de tort si repetam, apoi acoperim cu cea de a 3-a felie.
Preparam frisca lichida si ornam tortul dupa cum ne place apoi la final punem cacaoa intr-o strecuretoare mica si presaram deasupra pe tort.
Punem tortul la rece si il servim dupa cateva ore sau a doua zi.
Pofta buna!!!
1
Daca nu aveti chef de copt puteti cumpara un blat, desi cel facut in casa e mult mai bun.
2
Puteti orna cu fructe si deasupra.